Forum Erzurum’da ‘osmanlı Hatırası’…

Forum Erzurum’da ‘osmanlı Hatırası’…

Forum Erzurum, ev sahipliği yaptığı eğlenceli etkinliklere bir yenisini ekliyor. Forum Erzurum, ziyaretçilerine Green Box* platformunda çektirecekleri ‘Osmanlı Hatırası’ fotoğraflarıyla Padişah ve Sultan olma şansı sunuyor.
Dünya sinemasının bilimkurgu türünde sıkça başvurulan Greenbox Teknolojisi, iki farklı görüntüyü üst üste ekleme yöntemini kullanıyor.
2-6 Şubat tarihleri arasında Green Box stüdyosuna uğrayanlar, Osmanlı dönemine ait kostümlerle Padişah ve Sultan oluyor ve saraylarında poz vererek bu anı ölümsüzleştiriyor.
Düzenlendiği ilk hafta Erzurumluların büyük ilgisiyle karşılayan Green Box etkinliği, ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor ve çekimlere katılan ziyaretçilere çekilen fotoğraflar hediye ediliyor.
GREEN BOX NEDİR?
Basit şekliyle, chroma key (kilit renk) denen bir çekim hilesi yönteminin en çok tercih edilen uygulamasıdır. Yeşil bir fonun önünde çekim yapılarak, sonrasında arka plana farklı bir görüntüyü yerleştirmeye yarar. Böylece imkânsız, pahalı veya tehlikeli sahneleri kolayca çekme imkânını kullanıcısına sunar. Green Box, günümüzde pek çok film, reklam ve klipte kullanılan bir teknolojidir.