Fransa'da flaş gelişme!

Fransa'da flaş gelişme!

'Sarı Yelekliler'in yaklaşık bir aydır sürdürdükleri protestoları hem  Fransa'yı hem de Avrupa'yı sarstı.  Başkent Paris, Marsilya, Bordeaux, Lyon ve Toulouse gibi birçok şehirde Sarı Yeleklilerin dördüncü hafta sonu eyleminde polis ve göstericiler arasında arbede yaşandı. Polisle sık sık çatışmalara giren eylemciler Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un istifasını isterken, polis eylemcilere biber gazı ile müdahale etti. Gösterilerde yüzlerce kişinin yaralandığı öğrenildi.

 Fransa çapında dün 125 bin kişinin katılımı ile "Sarı Yelekliler"in dördüncü büyük eyleminin ardından ülke çapında operasyonlar sürüyor. Fransa İçişleri Bakanlığı'nın açıkladığı son verilere göre son eylemler nedeniyle toplam bin 723 kişi gözaltına alındı. Bakanlık, 503 kişinin serbest bırakıldığını, eylemcilerden bin 220’sinin hala gözaltında tutulduğunu açıkladı.

HÜKÜMET YENİ AÇIKLAMA YAPACAK!

Fransız hükümetinin geri adımına rağmen ülkede eylemlerin şiddeti azalmadı. Bunun üzerine Fransa hükümeti harekete geçti. Fransa hükümet sözcüsü, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un yeni haftada önemli bir duyuru yapacağını açıkladı. Macron'un  'Üzgünüm' diyerek daha fazla vergi indirimini  için adam atması bekleniyor.