Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Dünya

Fransa'da terör alarmı! Ölü ve yaralılar var!

Fransa'nın güneyindeki Aude bölgesine bağlı Trebes kasabasında, terör örgütü DEAŞ bağlantılı bir kişi süpermarkette bir grup kişiyi rehine aldı. AFP haber ajansı, saldırganın DEAŞ'a bağlılık yemini ettiğini ve olayda en az iki kişinin öldüğünü bildirdi.

Yayınlanma:
Fransa'da terör alarmı! Ölü ve yaralılar var!

Fransa’nın güneyindeki Aude bölgesine bağlı Trebes kasabasında, terör örgütü DEAŞ bağlantılı bir kişi süpermarkette bir grup kişiyi rehine aldı. AFP haber ajansı, saldırganın DEAŞ’a bağlılık yemini ettiğin duyurdu. Olayda en az üç kişi öldü, çok sayıda yaralı var. Polis tarafından vurulan teröristin Fas kökenli olduğu ve 2015’teki Paris saldırılarının zanlısı olan DEAŞ’lı terörist Saleh Abdeslam’ın serbest kalmasını talep ettiği ifade edildi. Saldırganın DEAŞ örgütü ile bağlantısının daha önceden bilindiği ifade edildi.

Fransa’da ülkenin güneyindeki AuTrebes kasabasında, silahlı bir saldırgan bir süpermarketteki kişileri rehine aldı. Fransa İçişleri Bakanlığı ise söz konusu süpermarkette güvenlik güçlerinin operasyon düzenlediğini duyurdu.

Saldırgan bütün rehineleri serbest bırakmasının ardından Fransız polisi tarafından öldürüldü. 

İLGİLİ HABER Banka Sistem Arızasıyla 40 Milyon Dolarlık Para Çekildi
Fransa'nın güneyindeki Aude bölgesine bağlı Trebes kasabasında, terör örgütü DEAŞ bağlantılı bir kişi süpermarkette bir grup kişiyi rehine aldı. AFP haber ajansı, saldırganın DEAŞ'a bağlılık yemini ettiğini ve olayda en az iki kişinin öldüğünü bildirdi.

AFP’ye konuşan Trebes kasabasında yaşayan bir görgü tanığı, bir erkeğin yerel saatle 11.15’te ‘Super U’ adlı süpermarkete girdiğini ve ardından silah sesleri duyulduğunu söyledi.

Fransız l’Express gazetesinin haberinin ulaştığı kaynaklara göre Fransız polisi süpermarketin çevresini sardı. Aude Valiliği Twitter’dan bölge halkına yanlış bilgi yaymama ve polisin işini kolaylaştırma çağrısı yaptı.  Fransa Başbakanı Edouard Philippe olayın “çok ciddi” olduğunu duyurdu. Philippe olayın bir terör saldırısı gibi gözüktüğünü ve rehineleri kurtarma operasyonunun henüz sonlanmadığını söyledi.

AFP: EN AZ 2 KİŞİ ÖLDÜ

Trebes Belediye Başkanı BFM TV’ye yaptığı açıklamada rehine alma eyleminde 2 kişinin yaralandığını duyurdu. Reuters’e konuşan polis kaynağı ise  markette 8 rehinenin olduğunu söyledi. AFP polis kaynaklarına dayandırdığı haberinde olayda iki kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Ölen kişilerden birinin markette çalışan kasap olduğu iddia ediliyor.

Yerel polis şefi Jean-Valery Lettermann “Maalesef 1 kişinin öldüğünü tahmin ediyoruz. Ancak alana kontrol etmesi için doktor getiremiyoruz” dedi. Yerel medya süpermarketteki rehinelerin saldırganın elinden kaçıp kurtulduğunu duyurdu.

BFM TV’ye göre markette şu anda sadece saldırgan ve bir polis memuru bulunuyor.

REHİNE KRİZİ ÖNCESİNDE POLİSE ATEŞ AÇTI

Bu olaydan kısa süre önce ise Carcassonne bölgesinde bir adam polisi yaraladı. Bu olayın da Fas uyruklu olduğu açıklanan saldırgan tarafından gerçekleştirildiği aktarıldı. 

Carcassonne kasabası ise rehine krizinin yaşandığı Trebes arasında araba ile 15 dakikalık bir mesafe bulunuyor. 

Süpermarkette rehine krizinin terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı olması durumunda bu, geçen sene mayıs ayında göreve gelen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un yüzleşmesi gereken ilk terör vakası olacak. 

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler