Fransa - Nijerya maçının golleri / TIKLA İZLE

Fransa - Nijerya maçının golleri / TIKLA İZLE

Dünya Kupası ikinci tur karşılaşmasında E Grubu’nu ilk sırada tamamlayan Fransa ile F Grubu ikincisi Nijerya çeyrek final için kozlarını paylaştı.

Fransa, Pogba ve Yobo’nun kendi kalesine attığı gollerle Nijerya’yı 2-0 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdıran taraf oldu. Fransa, çeyrek finalde Cezayir'i kupanın dışına iten Almanya ile karşılaşacak.

Fransa maça Lloris, Debuchy, Evra, Varane, Cabaye, Valbuena, Giroud, Benzema, Matuidi, Pogba ve Koscielny ilk 11’ile başlarken; Nijerya da Enyeama, Yobo, Ambrose, Musa, Odemwingie, Emenike, Mikel, Moses, Oshaniwa, Onazi ve Omeruo ilk 11’i ile sahada yer aldı.

Karşılaşmaya etkili başlayan Nijerya, 19. dakikada gole çok yaklaştı. Sol kanattan Ahmed Musa’nın ceza sahası içine yaptığı ortada altıpasın içindeki Emenike topla buluştu. Yıldız futbolcunun vuruşunda top ağlarla buluştu, ancak ağlara giden top ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı.

Bu dakikadan sonra Nijerya kalesine daha tehlikeli gelmeye başlayan Fransa, 22. dakikada çok net bir pozisyondan faydalanamadı. Valbuena’nın sağ kanattan ceza sahası içine yaptığı ortada penaltı noktasının hemen sağında Pogba bekletmeden volesini vurdu. Ancak yakın mesafeden yapılan etkili vuruşta topun ağlarla buluşmasına kaleci Enyeama izin vermedi.

İlk devrenin kalan bölümünde iki takım da önemli pozisyonlar üretmesine rağmen gol bulamadı ve soyunma odasına 0-0 eşitlikle gidildi.

Maçın ikinci devresine Nijerya daha baskılı başladı. Fransa kalesinde çok sayıda pozisyon üreten Nijerya kaleci engelini aşamadı. Nijerya’nın kurduğu baskıyı kırmaya başlayan Fransa, 70. dakikada öne geçmeye çok yaklaştı.

Oyuna ikinci yarıda giren Griezmann ile verkaç yaparak ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Benzema, şutu çekti ve kaleciye çarpan top kaleye yöneldi. Pozisyonu iyi takip eden Victor Moses çizgi üzerinden topu uzaklaştırdı ve gole izin vermedi.

Nijerya kalesindeki baskısını artırmaya başlayan Fransa’ya 77. dakikada üst direk geçit vermedi. Kullanılan köşe vuruşunda arka direkte topla buluşan Benzema’nın şutunu çizgi üzerinden Obi Mikel çevirdi. Ceza sahasının dışında topu önünde bulan Cabaye’nin sert şutu üst direkten geri geldi.

Fransa aradığı golü Pogba ile 79. dakikada buldu. Sol kanattan Valbuena’nın kullandığı köşe vuruşunda kaleci Enyeama topu kontrol edemedi seken topu iyi takip eden Pogba, düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Oyundan düşen Nijerya’nın kalesine yüklenmeye devam eden Fransa, 90 artı 1. dakikada Yobo’nun ters bir vuruşla topu kendi ağlarına göndermesiyle farkı 2’ye çıkardı.

Kalan bölümde başka gol olmazken, Fransa sahadan 2-0’lık skorla galip ayrılarak adını çeyrek finale yazdırdı.


FRANSA - NİJERYA MAÇININ GOLLERİ / TIKLA İZLE

ALMANYA - CEZAYİR MAÇININ GOLLERİ / TIKLA İZLE