Fuhuş çetesine darbe!

Fuhuş çetesine darbe!

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Anamur ilçesinde yurt dışında zor durumda olan kadınları 'bakıcılık ve temizlik işlerinde' çalıştırmak üzere kentte getirip fuhuşa zorlayan kişilere yönelik eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonlarda 1'i Gürcistan uyruklu 15 kişi göz altına alınırken, çaresizliklerinden faydalanılarak fuhuş yaptırılan 11'i yabancı uyruklu 12 kadın tutuldukları evlerden kurtarıldı. 

  Mersin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Anamur ilçesinde insan ticareti, fuhuşa teşvik, aracılık ve yer temin etmek suçlarının işlendiği konusunda bilgi aldı.

Şüphelilerin Gürcistan, Azerbaycan ve Kırgızistan ülkelerinde çaresiz kalmış, zor durumdaki kadınları "bakıcılık ve temizlik işlerinde" çalıştırmak vaadiyle kendi özel araçlarıyla Türkiye'ye getirdikleri ve kiraladıkları evlerde fuhuşa zorladıkları tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, 4 aylık teknik ve fiziki takip neticesinde Anamur'da 17 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 1'i Gürcistan uyruklu 15 kişi gözaltına alınırken, 1 adet ruhsatsız tabanca, 18 tabanca fişeği, 1 açık senet, her kadın için ayrı hesap ve not defteri, çok sayıda cinsel güç artırıcı hap ve krem ile fuhuştan elde edilen para ele geçirildi.

  Yapılan operasyonlarda çaresizliklerinden faydalanılarak fuhuşa zorlanan 11'i Gürcistan uyruklu 12 kadın tutuldukları evlerden kurtarıldı. Operasyonlar sırasında şüpheliler tarafından "jandarma ve polis size zarar verir" şeklide korkutuldukları için mağdurlardan biri, 2. kattan atladığı için ayağından yaralandı.
  Yabancı uyrukları kadınlar sınır dışı edilmek üzere Mersin Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edilirken, gözaltına alınan şüphelilerin Anamur ilçe Jandarma Komutanlığı'nda sorgularının devam ettiği öğrenildi.