Futbolcuları taşıyan uçak düştü! 76 ölü!

Futbolcuları taşıyan uçak düştü! 76 ölü!

Uluslararası ajansların son dakika gelişmesi olarak duyurduğu habere göre, Bolivya'dan kalkan ve Kolombiya'nın Medellin kenti yakınlarında dağlık bölgeye düşen uçak, Chapecoense kafilesini taşıyordu.

Medellin Uluslararası Havalimanı'na inmesi planlanan İngiliz yapımı BAe 146 tipi uçakta, 72 yolcu ve dokuz mürettebat bulunuyordu.



Kolombiya polisinin Reuters'a verdiği bilgiye göre, uçaktaki 76 kişi hayatını kaybetti, beş kişi kurtuldu.



İKİ KALECİ VE BİR BEK KURTULDU

Kurtulan üç futbolcu arasında 27 yaşındaki sol bek Alan Ruschel de bulunuyor. Yerel basın, Ruschel'in ambulansla hastaneye ulaştırıldığını bildirdi. Brezilya basını, kurtulan diğer iki ismin ise kaleciler Danilo ve Jakson Follmann olduğunu belirtti.



Şiddetli yağmur nedeniyle kaza bölgesindeki çalışmalara geçici olarak ara verildi.
27 yaşındaki savunma oyuncusu Alan Ruschel, Chapecoense'de Internacional'den kiralık olarak oynuyor.



ŞOK İDDİA


Kaza yeri yakınlarındaki La Ceja kasabasının belediye başkanı Elkin Ospina ise ajansa yaptığı açıklamada, "Uçağın yakıtı bitmiş gibi duruyor" iddiasında bulundu.

Havacılık şirketi AIRPLAN SA'nın iletişim sorumlusu, uçağın, yerel saatle 22.00'da kontrol kulesine elektrik arıza kodlu bir mesaj bildiriminde bulunduğunu duyurdu.
Düşen uçak, Bolivya merkezli charter uçuş şirketi Lamia tarafından işletiliyordu.Brezilya'nın 200 bin nüfuslu kenti Chapeco'da 1973'te kurulan Chapecoense, 1970'li yıllardan sonra ilk kez 2014 senesinde birinci lige çıkmıştı.Havalimanının Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Kazadan kurtulanlar olduğu anlaşılıyor" denilmişti.Acil durum ekipleri kaza yerine sevk edildi. Yetkililer, kötü hava koşulları nedeniyle kaza yerine sadece karadan ulaşılabildiğini belirtti.
Sosyal medyada paylaşılan bu fotoğrafların, kaza yerinde çekildiği öne sürüldü.



Medellin Belediye Başkanı Federico Gutierrez, olayı "büyük bir trajedi" olarak tanımladı. Gutierrez de kazadan kurtulanlar olabileceğini ifade etmişti.
Chapecoense kafilesi, Güney Amerika kıtasının en üst düzey ikinci futbol turnuvası olarak görülen Copa Sudamericana'da Atletico Nacional ile oynayacağı çift ayaklı final maçı için Kolombiya'ya gidiyordu. Kazanın ardından Güney Amerika futbol federasyonu Conmebol, final maçının iptal edildiğini açıkladı.
Chapecoense, 23 Kasım'da Copa Sudamericana Yarı Finali'nde Arjantin temsilcisi San Lorenzo'yu elemişti.


 
Brezilya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) Palmeiras önceki gün sahasında Chapecoense'yi 1-0 yenerek bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etmişti. Chapecoense, ligde dokuzuncu sırada bulunuyor.