Futbolun Ustaları Kars’ta Yoğun İlgi Gördü

Futbolun Ustaları Kars’ta Yoğun İlgi Gördü

Türk futbolunun ünlü isimleri Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Ali Gültiken, Hasan Şaş, Semih Yuvakuran ve Hasan Vezir, Karslılardan yoğun ilgi gördü.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın hayata geçirdiği ’Futbolun Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor’ projesi kapsamında Kars’a gelen Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Ali Gültiken, Semih Yuvakuran, Hasan Şaş ve Hasan Vezir’den oluşan takım, Kars protokolünün oluşturduğu takım ile Atatürk Stadı’nda dostluk maçı yaptı. Futbol’un ustalarını görmek isteyen binlerce Karslı sporsever stadı tıka basa doldurdu. Maç öncesinde stada gelen eski yıldızlar, stadı dolduranlardan futbolseverlerden yoğun ilgi gördü. Ünlü futbolcularla fotoğraf çektirmek isteyen Karslılar arasında zaman zaman izdiham yaşandı.
Karşılaşma öncesinde Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Ali Gültiken, Semih Yuvakuran, Hasan Şaş ve Hasan Vezir, Kars Valisi Günay Özdemir ile iş adamı Erdoğan Yıldırım’ın oluşturduğu takım tribünleri dolduran binlerce Karslıya top dağıttı. Tanju Çolak ile top almak isteyen bir vatandaşın arasında ilginç diyalog yaşandı. Top dağıtımın ardından Futbolun ustalarıyla Kars protokolünün karşılaşması başladı. Çekişmeli geçen karşılaşmada futbolun ustaları yaptığı birbirinden güzel hareketlerle göz doldurdu. Tribünleri dolduran binlerce Karslı uzun süre futbolun ustalarını alkışladı. Karşılıklı atılan goller berabere biten karşılaşmanın ardından futbolun yıldızları minik sporcularla karşılaştı. Minik sporcularla futbolun ustalarının karşılaşması ise ilginç görüntülere sahne oldu.
GÜLTİKEN: “SPOR ALANLARINI GELİŞTİRMEK LAZIM”
Karşılaşma sonrasında duygularını anlatan Milli Takım ve Beşiktaş’ın eski futbolcusu Ali Gültiken, Kars’ta olmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek, “Çok teşekkür ediyoruz ilgiye, alakaya, sevgiye her şeyi görüyorsunuz ne mutlu bizlere. Gencin olduğu her yerde spor olması lazım. Çünkü gençlik demek dinamizm demek. Enerji demek, hareket demek. Onları doğru şekilde yönlendirebilmek yönetmek demektir. Spor bunların hepsini içinde barındıran bir olgu. Yani spor yapan, dostluk arkadaşlık kazanan insanlar birbirleriyle toplum içerisinde doğru davranmayı öğrenir. Bazen üzülebilen, bazen sevinebilen ama o takım olgusu içerisinde bunları çok daha farklı kapasiteyle yaşayabilen artı onun ötesinde fiziki açıdan da spor yaparak çok sağlıklı bir sürece giren çocuklar için çok önemli. Büyükler için de çok önemli. O yüzden spor alanlarını geliştirmek lazım. Sayın Valimiz’le de biraz evvel bu konularda tekrar konuştuk onların da hem Karsspor ile ilgili bu sezon yapmak istediklerini duydum. Çok mutlu olduk. Onun ötesinde yereldeki imkanlarla ilgili, sahalarla ilgili projelerini dinledik. Bunların hepsi çok güzel. İnşallah bunun ivmesini biz tetikleyebilirsek bu da bizim için ayrı bir keyif” dedi.
Futbolun ustaları ile miniklerin karşılaşmasının sona ermesiyle sahaya dolan binlerce sporsever, ünlü futbolcularla fotoğraf çektirebilmek için adeta bir biriyle yarıştı. Öte yandan, proje kapsamında vatandaşlara şapka dağıtıldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın projesiyle Kars’ta bulunan Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Ali Gültiken, Semih Yuvakuran, Hasan Şaş ve Hasan Vezir akşam yemekte Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Futbolun ustaları bugün Kars’tan ayrılacak.