Galata'da çatlak paniği: 'Çökmesinden korkuyoruz'

Galata'da çatlak paniği: 'Çökmesinden korkuyoruz'

Şişhane, Galatakulesi Sokak 2 numaradaki metruk bina geçtiğimiz yıllarda el değiştirdi. 

Binayı satan alanlar 3 hafta önce kalıntıları kaldırarak inşaata başladı. İnşaat izninin alınmasının ardından binanın etrafı bariyerlerle kapatıldı ve işçiler kuyu temel için zemindeki betonu kırmaya başladı. Galata Kulesi'ne bakan tarafa perde beton döküldü. Ancak iş makinesinin zemindeki taşları kırarken oluşturduğu titreşimler nedeniyle yan binalarda çatlaklar oluştu.

'ÇATLAKLAR BÜYÜYOR'

Çatlayan binalardan biri de tiyatrocu Gülsen Tuncer ve yönetmen eşi Engin Ayça'nın eviydi. Galatakulesi Sokak, 4 numaradaki 120 yıllık apartmanın girişindeki taşlar düştü. Tavan ve zeminde derin çatlaklar oluştu. Evin kapıları oluşan kayma nedeniyle işlemez oldu. Titreşimler nedeniyle evindeki tabloların yamulduğunu, kitapların bile yere düştüğünü anlatan Gülsen Tuncer, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Valilik, Beyoğlu Belediye Başkanlığı, BİMER, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunduk. Bu inşaat çalışması Galata Kulesi'ni bile yıkabilir. Belediyeden gelip baktılar. 'Sorun yok' dediler ancak binalardaki çatlaklar büyüyor. Galata Kulesi'nin çökmesinden ya da devrilmesinden korkuyoruz" dedi.

'KORKUYORUZ'

Galata Kulesi'ni her gün yüzlerce kişinin ziyarete geldiğini anlatan Gülsen Tuncer, "İnşaat elbette ki yapılacak ancak sağlıklı bir şekilde devam etmeli. Böyle devam ederse binalardaki çatlaklar büyüyecek. Galata Kulesi ya da buradaki bir bina yıkılırsa can kaybı olmasından korkuyoruz" diye konuştu.