Galatasaray İspanya'da dağıldı!

Galatasaray İspanya'da dağıldı!

Turkish Airlines Euroleague TOP 16 E Grubu 7. hafta mücadelesinde Galatasaray Liv Hospital, Barcelona'ya konuk oldu. 3. çeyrekte ayaklanan temsilcimiz son periyodda farkı 3'e kadar indirdiği maçta devamını getiremedi ve rakibine 82-70'lik skorla mağlup oldu.

NTV Spor'dan naklen yayınlanan mücadeleye Barcelona 5-0'lık skorla başlarken temsilcimiz de kısa sürede aynı skorla rakibine cevap verdi. Periyot genelinde ısrarla pota altından uzunlarını kullanan Barcelona, üç sayı atışlarında ise 6'da 3 isabet yakaladı. Güçlü rakibine Zoran Erceg ile karşılık veren sarı-kırmızılılar, yaptığı top kayıpları sonrasında ilk periyodu 22-20 geride kapattı.

İlk on dakikada Carlos Arroyo'dan istediği verimi bulamayan Galatasaray, Ender Arslan'ın asist ve sayılarıyla ikinci çeyreğin başında öne geçti. Ancak Barcelona'nın süre gelen üçlük yağmuru bu çeyrekte de Nachbar ile başladı Abrines ve Navarro ile devam etti. Top kayıplarını azaltan, savunmada hareketlenen sarı-kırmızılı temsilcimiz rakibine direnmeye çalışsa da Katalan ekibinin geniş rotasyonu buna izin vermedi. Patrick Young'ın kenarda olduğu bölümde pota altından işlemeye devam eden Barça, Galatasaray karşısında devreye 52-39 önde girdi.

Ergin Ataman ikinci yarıya Carlos Arroyo ile başladı ancak sol bacağında sakatlık bulunan yıldız oyun kurucu yeniden gerilme yaşayınca kenara gelmek zorunda kaldı. Barcelona'yı bir nebze frenlemeyi başaran temsilcimiz rakibini yakalama adına hücumda düşük yüzdede kaldı. Çeyrek sonuna doğru farkı tek hanelere indiren Galatasaray Liv Hospital, gecenin istekli isimlerinden Young'ın faul problemiyle kenara gelmesinin ardından Barça yeniden sayılar buldu ve İspanyol devi son on dakikaya 66-56 önde geçti.

Dördüncü çeyreğin hemen başında Pocius'un hareketlendirdiği temsilcimiz Kerem Gönlüm'ün sayılarıyla farkı bir anda 3'e kadar indirdi. Skoru eşitleme adına birçok fırsat yakalayan Galatasaray, hücumlardan üst üste boş dönünce kırılma anında uyanan tecrübeli Barcelona Tomic ve Satoransky ile yeniden farkı çift hanelere çekti. Son bölümde kaçan atışlar, top kayıpları Galatasaray'ın gardını düşürdü ve temsilcimizin Barcelona'yı yakalamasına izin vermedi. Maç sonunda gelen 11-0'lık seri bir anlamda maçı noktalamış oldu ve Katalan ekibi parkeden 82-70 galip ayrıldı. Bu sonucun ardından Galatasaray Liv Hospital zorlu deplasmanda 5. mağlubiyetini aldı.

7. haftada 4. galibiyetine uzanan Barça'da Staronsky 17, Nachbar 15 sayı üretirken Galatasaray'da Zoran Erceg 18, Patrick Young 11 sayı 14 ribaunt ile oynadı.

Temsilcimiz gelecek hafta 2 galibiyeti bulunan Zalgiris Kaunas'a konuk olacak.