Galatasaray nasıl battı?

Galatasaray nasıl battı?

Galatasaray'ın yaz transfer döneminde büyük umutlarla aldığı Pandev, Dzemaili, Olcan, Tarık ve Yasin 5'lisinden sadece Olcan 1 gol, 1 asistlik katkı yapabildi.

Fotomaç'ın haberine göre; Sezona 4. yıldız parolasıyla giren Galatasaray'da işler yolunda gitmezken bunda yeni transferlerin takıma yeterince katkı yapamamasının etkisi büyük... Roberto Mancini'nin ayrılmasının ardından Cesare Prandelli ile yoluna devam etme kararı alan sarı-kırmızılı ekip, 'çilek' beklentilerine karşılık Trabzon'dan Olcan Adın ve Erciyes'ten Yasin Öztekin'i transfer etmekle yetindi.

TRANSFERİN SON GÜNÜNDE ÜÇ FUTBOLCU BİRDEN ALINDI

Ancak Süper Kupa'nın Fenerbahçe'ye kaptırılmasıyla transferin son gününde 3 transfer daha yapıldı. Goran Pandev, Blerim Dzemaili ve Tarık Çamdal, Florya'nın yolunu tuttu ama bu da sarı-kırmızılı ekibi canlandırmaya yetmedi. Bu 5 oyuncudan sadece Olcan ligde 1 gol ve 1 asistlik katkı yaptı. İstifa eden Aysal yönetimi, Prandelli ile birlikte 5 oyuncuya bu yıl için 30 milyon euro harcadı ama 5 oyuncu, şampiyonlar ligi'ndeki sıfırlık performansı ile herkesi ağlattı.

BANKAMATİKSPOR!

Kampa götürülmeyen isimlerden Gökhan Zan, daha sonra tekrar kadroya alınırken, Sabri Sarıoğlu, Engin Baytar ve Emmanuel Eboue çalışmalarını hâlâ takımdan ayrı sürdürüyor. Galatasaray, Sabri ve Engin için federasyondan lisans çıkartırken, yabancı sınırı nedeniyle Eboue için böyle bir uygulamaya gidilmedi. Cimbom bu oyuncuların da paralarını 'tıkır tıkır' ödemeye devam ediyor.

ZAM ALIP YATTILAR

Sarı-kırmızılı kulüpte, Hakan Balta'yla 2 yıllık, Yekta ile 3 yıllık, Eray İşcan, ve Muslera'yla 4'er yıllık, Selçuk ile Burak Yılmaz'la da 5'er yıllık yeni sözleşme imzalandı. Ayrıca ücretlerine de hatırı sayılır bir zam yapıldı. Ancak bu oyuncular da yeniler gibi beklentilerin uzağında kaldı. Ayrıca Selçuk ve Burak taraftarlar tarafından 'istenmeyen adam' ilan edildi. Sadece Muslera ile Semih parasını hak etti.