Galatasaray oyunculardan fedakarlık bekliyor

Galatasaray oyunculardan fedakarlık bekliyor

Beşiktaş'tan sonra 'Feda' sırası Galatasaray'a geldi. Başkanlık koltuğuna oturan Duygun Yarsuvat, ilk icraat olarak Florya'nın anahtarını Abdurrahim Albayrak'a teslim etti. Kötü sonuçlara rağmen maddi nedenlerden dolayı teknik direktör Cesare Prandelli ile yola devam kararı çıkarken, asıl radikal hamle takım içinde olacak.

Galatasaray'ın eski başkanı Ünal Aysal, döneminde piyasanın çok üzerinde paralara imza atan yeni transferler ve ciddi zam oranlarıyla sözleşmelerini uzatan futbolcuların hepsiyle tek tek masaya oturulacak.

KABUL ETMEYEN YOLCU

Yarsuvat'ın bu konuda tam yetki verdiği sarı-kırmızılı idareciler, oyunculardan ücretlerinde belirli oranda indirime gitmelerini isteyecek. "Ücretini düşür" teklifini kabul etmeyecek isimlerle devre arasında yolların ayrılabileceği konuşuluyor. Borç batağındaki Galatasaray; bu yolla ekonomik krizden kurtulmayı planlıyor.

PERSONEL MAAŞLARI DA DÜŞÜRÜLECEK

Mayıs ayına kadar Galatasaray'da kemer sıkma politikası uygulayacak olan Başkan Duygun Yarsuvat, idari kadroda da daralmaya gidecek. 100 bin TL brüt maaşı olan ve istifa eden kulübün CEO'su Lutfi Arıboğan'ın ardından Türk Telekom Arena'daki kulüp merkezinde direktör olarak görev yapan birçok isimle yolların ayrılması bekleniyor.

600'den fazla çalışanı olan sarıkırmızılı kulüpte, yıl sonuna kadar 360 personelin maaşlarında indirime gidilecek. Kabul etmeyenlerin istifası istenecek. Deplasman masrafları da düşürülecek. Her amatör şubeye verilen dört otomobil ise ikiye düşecek. 110 otomobilin 60'ı iade edilecek, kalan 50 kulüp aracında görev yapan 14 şoförün maaşının direktörler tarafından ödenmesi istenecek.

10 MİLYON TASARRUF!

Ünal Aysal döneminde imzalanan sözleşmelere göre 30 kişilik futbol takımına bu sezon için ödenmesi gereken garanti para tam 45 milyon 377 bin Euro. Maç başı ücretlerle birlikte bu rakam 60 milyon Euro'ya yaklaşacak. Yönetimin hedefi, oyuncuların yapacağı fedakarlıklarla bu parayı 50 milyon Euro seviyesine indirmek.