Galatasaray Pato'yu istiyor

Galatasaray Pato'yu istiyor

Forvet bölgesine her fırsatta takviye yapmak istediklerini belirten Hamza Hamzaoğlu, Akhisar Belediyespor'dan eski öğrencisi Lokomotiv Moskova'nın oyuncusu Oumar Niasse'ı şartların elverişli olmadığı için beklemeye aldı ve Brezilyalı golcü Pato'ya yöneldi.

PATO İÇİN KİRALIK FORMÜLÜ

Brezilya basınından ESPN'in haberine göre; sarı-kırmızılı ekip, bonservisi Corinthians'ta olan fakat Sao Paulo'da kiralık olarak forma giyen Pato'nun, Galatasaray'a transferiyle ilgili görüşmelerin başladığını yazdı.

10 MİLYON EURO

Haberde belirtilen bir diğer detay ise, Galatasaray'ın ilk etapta oyuncuyu bonservisiyle istediği fakat Corinthians'ın kapıyı 10 milyon Euro'dan açtığı için kiralık formülüne yöneldiği kaleme alınmış.

150 MAÇTA 63 GOL 18 ASİST

25 yaşındaki oyuncu 2007 yılında 22 milyon Euro karşılığında Internacional'den Milan'a transfer olmuştu. 5.5 sezon İtalya Serie A'da forma giyen Brezilyalı golcü 150 maçta 63 gol, 18 asist yaptı.

Ardından Ocak 2015'te 15 milyon Euro'ya Corinthians'a giden Pato, 38 maçta 12 gol attı, 1 asist yaptı ve maaşı çok yüksek olduğu için Sao Paulo'ya kiralandı. Sao Paulo'da bu sezon 31 resmi maçta 13 gol, 4 asist yaptı.