Galatasaray sahadan çekildi

Galatasaray sahadan çekildi

Geçen sezon basketbolda Fenerbahçe Ülker ile oynaması gereken play-off final serisinin son maçına çıkmayan Galatasaray bu sefer de kürekteki Türkiye Kupası müsabakalarından çekildi. Sarı-lacivertli kulübün kürek şubesi kaptanı Çağlar Özdemir, ezeli rakiplerinin federasyonu protesto etmek için yarışlara katılmadığını ileri sürerken, Galatasaray yöneticileri 'federasyonun son dakikadaki takvim değişikliğinin sporculara zarar vereceği' endişesiyle çekildiklerini bildirdi.

Her iki kulübün konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

Çağlar Özdemir (Fenerbahçe Kürek Şubesi Kaptanı)

"GALATASARAY MİLLİ TAKIMA DA SPORCU VERMEYECEK"

"Galatasaray Kulübü, Kürek Federasyonu'nu protesto etmek için Türkiye Kupası'ndan çekildi. Bu, kürek sporuna vurulmuş büyük bir darbedir. Çünkü kürekte iki büyük takım var; Fenerbahçe ve Galatasaray. Biz rekabete devam etmek istiyoruz. Türkiye Kupası’nda da rakiple yarışmak istiyorduk. Galatasaray gelmediği için rakipsiz kaldık. Federasyonla olan kavgaları yarışlara taşımamak gerek. Milli takım kamplarına da gelmeyeceklerini söylediler. Kasım ayında milli takım kampı var. Biz yarışacak rakip istiyoruz. Galatasaray olmazsa olmaz."

"ŞİKAYET EDİYORLAR AMA ORTADA BİR ŞEY YOK"

"Bizim Galatasaray ile yarışmamız gerek. Diğer kulüpler bizimle aynısı seviyede yarışamıyor. Galatasaray olmayınca kalite düşüyor. Birinci etaba katılmadılar. İkinci etaba da katılmayacaklar. Böylece finale kalma şansları kalmadı. Neredeyse rakipsiz kalacağız. Galatasaraylılar Türkiye Şampiyonası'ndan bu yana federasyondan şikayet ediyor. Ama ortada bir şey yok. Neden şikayet ettikleri belli değil. Her divan toplantısında 3 federasyondan bahsediyorlar; basketbol, futbol ve kürek federasyonları. Basketboldan sonra kürekte de yarışlara katılmamaları Türk sporu adına çok üzücü."

Mehmet Mumcuoğlu (Galatasaray Kürek Şubesi Menajeri)

"FEDERASYON SON DAKİKADA PROGRAM DEĞİŞTİRDİ"

"2014-2015 sezonu öncesinde bildirilen takvime göre Türkiye Kupası; tek ayaklı olacaktı ve finali de 20 Eylül'de yapılacaktı. Biz de Galatasaray Kulübü olarak hazırlık programımızı buna göre yaptık. Dünya Şampiyonası'ndan dönen sporculara ekim ayındaki milli takım kampları başlamadan önce izin verdik ve buna göre yükleme yaptık. Ancak Kürek Federasyonu daha sonra programı değiştirip Türkiye Kupası yarışlarını 3 ayaklı ve eylül ayının son haftası başlayıp 29 Ekim'de final müsabakası olacak şekilde organize etti. Üstelik bu değişikliği de bize eylül ayı içinde bildirdiler."

"MİLLİ TAKIMA SPORCU VERECEĞİZ"

"Biz bütün hazırlığımızı ilk takvime göre yaptık. Eğer Türkiye Kupası yarışlarına katılırsak oyuncularımızın sağlığı tehlikeye girer, çok ciddi sakatlıklar yaşayabilir ve sezon içinde form düşüklüğü yaşarlar. Biz de bu nedenle Türkiye Kupası'na katılmama kararı aldık. Milli takıma sporcu göndermeme gibi bir kararımız ise yok."

(Hürriyet)