GALATASARAY, ZİRVE YARIŞINDA GERİDE KALDI

GALATASARAY, ZİRVE YARIŞINDA GERİDE KALDI

Galatasaray, kendi evinde Bursaspor ile 2-2 berabere kalarak zirve yarışında geriye düştü.
Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasında sahasında Bursaspor’u ağırlayan Galatasaray, sahadan 2-2’lik eşitlikle ayrıldı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan sarı-kırmızılıların teknik direktörü Hamza Hamzoğlu, “Bugün kaybettiğimiz iki puan için üzgünüz. İyi bir takıma karşı mücadele ettik. Bursaspor sahada daha net pozisyonlara girdi. Kazanmayı bizden daha çok hak etti. İyi bir mücadele oldu. Her şeye rağmen kazanmamız gerekiyordu. Eksiklerimiz vardı. Orta sahada rakibin üstünlüğünü hissettik. Fernandao’nun iyi oyunu bizi yıprattı. Önümüzde daha çok maç var. Ben takımın isteğinden memnunum. Geriden gelip, galibiyet için son dakikaya kadar mücadelemizi sürdürdük” dedi.
“SERDAR AZİZ KONUSUNDA ETİK OLMAYAN BİR ŞEY YOK”
Bir basın mensubunun ‘Karşılaşma öncesi Serdar Aziz’i istediğinizi söylemiştiniz. Bunu etik buluyor musunuz?" sorusuna ise Hamzaoğlu, “Bizim Serdar ile ilgili düşüncemiz geçen hafta başlamadı. Etik olmayan bir şey yok. Siz sorunca biz bir şeyler söylemek istiyoruz. Ozan Tufan’la Fenerbahçe görüşüyor. Volkan ile de görüşüyorlar. Bizim de stoper ihtiyacımız biliniyor. Fernandao ile ilgili düşüncemiz olmadı. Düşündüğümüz isimlerin başında Serdar Aziz geliyordu. Şenol hoca yanlış biliyordur” dedi.
“FENERBAHÇE MAÇINA GERİDE GİRMEK BİZİ ETKİLEMEZ”
Fenerbahçe maçının kırılma noktası olup, olmayacağı sorusunu değerlendiren tecrübeli teknik adam, “Fenerbahçe maçı önemli. Oradan alacağımız 3 puan hem moral açısından iyi olacak hem de yarışta kafa kafaya getirecek. Maça geride gitmek bizi etkilemez. Önemli olan son haftada birinci sırada olabilmek” diye konuştu.
BURSASPOR CEPHESİ
Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise, 2 puan kaybettiklerini belirterek, "Maçın başında düşündüğümüz oyun tarzı sahada gerçekleşti. Taraftarlar açısından seyir zevki güzel bir maç oldu. Daha çok pas yapabilirdik. Kazanmamız gereken maçta 2 puan kaybettik. Genel olarak üstün taraf bizdik. Oyunun güzel olmasını hakem sağladı, hızlı bir oyun oynattı. Ozan’ın pozisyonunda penaltı verebilirdi ve Melo’yu atabilirdi ama atmadı. Biz de 2-1’den sonra golü bulamadık. Oyuncularımızdan memnunum. Galatasaray büyük camia. Önemli eksikleri vardı. Oyun üstünlüğü ile skor üstünlüğünü birleştiremedik" dedi.
“OZAN İLE SERDAR AYRILMAYACAK”
Ozan Tufan ve Serdar Aziz’in transferleri ile ilgili sorulan bir soruya ise Güneş, “Türkiye’de futbol kültürü yok. Maç günü bile transfer haberi yapılıyor. Bunlar çağ dışı şeyler. Doğru bir şey değil. Maçta Ozan veya Serdar bir hata yapsaydı ‘gidecek mi’ diye düşünülürdü. Ozan’la Serdar’ın kulübün sıkıntıları olduğu için transferi düşünülebilirdi ama şu anda öyle bir şey yok. Transfer kapandı diye düşünüyorum. İyi futbolcu her zaman istenir. Transfer teklifi geldiği zaman aldırmayacaksın. Ozan ile Serdar ayrılmayacak” şeklinde konuştu.
“JOSUE BELKİ DE HİÇ OYNAMAYABİLİR”
Genç oyuncu Josue’nin kadroya alınmaması ile ilgili sorulan soruya ise deneyimli teknik adam, “Takımın kadrosunda 18 oyuncu var. Josue’yi zaman zaman oynattık. Bazen oynar, bazen oynamaz. Yetenekli oyuncumuz. Fiziksel olarak hazır olmayan bir oyuncu oynamaz. Bu maçta ilk 11’de düşünmedim. Ben beğendim, aldım. Beğendiğim oyuncuyu da oynatmama hakkına sahibim. Bu maçı kaldıracak kadar hazır olduğunu düşünmüyorum. Hiç oynamayabilirdi” cevabını verdi.