Galatasaray'da Lucescu için geri sayım

Galatasaray'da Lucescu için geri sayım

Sarı kırmızılı kulübün İtalyan hocanın vedasından sonra yeni teknik patronu kim olacak? Araştırmalar Galatasaray'ı yine eski bir dosta doğru götürüyor. Başkan Ünal Aysal'ın bugün yaptığı, "Lucescu'nun kulübü ile sözleşmesi sürüyor. Yeni hocamız Hollandalı ya da Alman olacak" yönündeki açıklamasına rağmen Lucescu isminin çok ağır bastığı duyumları artıyor.

TERİM'DEN SONRA DÜŞÜNÜLMÜŞTÜ

Ünal Aysal'ın Lucescu ilgisi yeni değil. Fatih Terim ile Başkan arasında gerginlik başladığı günlerde henüz Terim, Florya'dan ayrılmadan Lucescu ile temasa geçilmişti. O günlerde Lucescu ile Ünal Aysal arasındaki görüşmeye aracılık yapan FIFA menajeri Orçun Yücel, Rumen teknik adam ile görüşmüş ve "sözleşmem devam ediyor gelemem" ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine Ünal Aysal hemen Mancini alternatifini devreye sokmuştu. Bu kez de Mancini ile sorun başlayınca yine aynı menajer aracılığıyla Lucescu'ya bir kez daha teklif götürüldü. Bu teklife ise Lucescu, "Mancini benim arkadaşım. O varken göreve talip olup, sizinle görüşemem. O'nun gidişine sebep olamam. Mancini ile ayrılırsanız görüşelim" yanıtını verdi.

Mancini ile Galatasaray vedalaştı. Lucescu'ya teklif bir kez daha iletildi. Lucescu şimdi kulübü Shakhtar Donetsk ile görüşüyor ve eğer sözleşmesini fesih edebilirse Galatasaray'a gelecek.

Bu arada Lucescu'nun yardımcılarının da artık Ukrayna'dan ayrılmak ve İstanbul'a gelmek için Rumen teknik adama baskı yaptıkları da bildirildi. Lucescu, Ukrayna kulübünden fesh kağıdını aldığı an Belçika'da Ünal Aysal ile masaya oturacak.