Galatasaray’dan Sessiz Başlangıç

Galatasaray’dan Sessiz Başlangıç

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, 1-1 biten Anderlecht maçının ardından, “Bu maçı böyle bitirmiş olmakla kazanmış gibi olduk” dedi.
Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk maçında, Galatasaray ile Anderlecht arasında oynanan ve 1-1 berabere biten karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.
“GENÇ BİR TAKIMA KARŞI OYNADIK”
Prandelli, “Genç bir takıma karşı oynadık. Tabii ki de teknik açıdan iyi bir takımla karşı mücadele ettik. Aynı şekilde çok çalışkan ve koşan bir takım. Bu maçı böyle bitirmiş olmakla kazanmış gibi olduk. Yediğimiz gole karşın hemen cevap vermeye çalıştık. En iyi oynadığımız dönemde gol yedik. Ufak tefek hataları düzeltip, daha iyi olacağız” açıklamasını yaptı.
Pandev, Dzemaili ve Tarık’ın zaman ihtiyacı olduğunu dile getiren İtalyan Teknik Adam, “Biraz daha iyi pozisyon almamız gerek sahada. Forvet hattında biraz daha iyi pozisyon alırsak daha iyi olur. Bu şekilde oynarsak derinlikleri de görür ve forvet hattında daha etkili olabiliriz” diye konuştu.
“ETKİLİ OLAMAMAMIZA SEBEP OLDU”
Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, forvet hattının maça başlandığında uygulaması gereken taktik hakkında, “Sneijder ile Pandev’i blokların arasına koydum. Öyle oynatmaya çalıştım. Boşluklar bulamadık bloklar arasında. Bu da etkili olamamamıza sebep oldu” dedi.
“TARAFTARIMIZIN DESTEĞİ DE İYİ GELDİ”
Anderlecht maçında performasını beğendiği üç futbolcusu hakkında sorulan soruya Prandelli, şu cevabı verdi:
“Herkesi çok beğendim. İsim vermeyeceğim. 3 isim sayarsam, geri kalan 8 oyuncuya saygısızlık etmiş olurum. Karakter olarak oyunda cevap aramalarını çok sevdim. Taraftarımızın desteği de iyi geldi. Ama oyundan çıkan futbolcularımızı ıslıklamaları onları duygusal yönde etkiler. Taraftarımızın bize destek olmasını istiyorum” yorumunda bulundu.
“KARAKTER OLARAK BİR SINAVDAN GEÇTİK”
“Bruma çok etkileyici bir futbolcu” diyen tecrübeli teknik adam, “Onu en iyi dakikada oyuna sürmek lazım. İlk başta hızlı koşu yapamıyor ama daha sonra iyi hızlanmalar yaptı. Taraftarımızın futbolcuları ıslıklamayıp, desteklemesi lazım. Karakter olarak bir sınavdan geçtik ve önemli adımlar attık, insan olarak da güçlendik” ifadesini kullandı.
ANDERLECHT CEPHESİ
Belçika temsilcisinin teknik direktörü Besnik Hasi, bu akşam geride oyunu kurarak Galatasaray’ın oynamasına izin vereceklerini ve bunu da futbolcularına söylediğini ifade ederek, “Bu şekilde topu kolayca ele geçridik. Topa sahip olunca da becerikli ve hızlıydık. Son vuruşlarda kesinliğe ihtiyacımız oldu. Evet daha iyi olabilirdik. Daha sonuca yönelik bir futbol oynayabilirdik” dedi.
“İKİNCİ YARI SORUNLAR YAŞADIK”
“3 oyuncu değiştirdim ve 4. oyuncu hakkımız olsa onu da kullanırdım” diyen Hasi, “İkinci yarı sorunlar yaşadık. İleriyi tek adama bırakıp, oyunu kanatlara yaymamız gerekirken bunu yapamadık. Bu böyle olmasa sonuç daha iyi olurdu” yorumunda bulundu.
“KAYBETMİŞ OLSAK DA SORUN OLMAZDI”
Galatasaray’ı iyi etüt ettiklerini ifade eden Besnik Hasi, “Ama bizim belli bir oyun şablonumuz var. Çok defans yapmıyoruz. Çok da savunma oyuncumuz yok. Futbol oynamayı düşünen bir takımız. Galatasaray için ise Türkiye Ligi’ne yeni başlamış olmalarından, yeni hocalarıyla başlamış olmalarından biraz daha zamana ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum. Bu akşam Şampiyonlar Ligi’nde oynamış en genç takımlardan biri olarak göze çarpıyoruz. Hep beraber öğrenerek, kendimizi geliştirerek devam ediyoruz. Avrupa’nın en iyi teknik takımlardan birine karşı kaybedersek de üzülmeyiz. Bu akşam kazanamadığımız için üzgünüz ama kaybetmiş olsak da sorun olmazdı” yorumunda bulundu.