Galatasaray'dan yumruk açıklaması!

Galatasaray'dan yumruk açıklaması!

Sarı-kırmızılı kulüp, Beyaz TV'deki Derin Futbol programını 'magazin programı' olarak nitelendirirken, iddianın yalan olduğunu ve bu tarz haberciliğin Türk sporuna zarar verdiğini belirtti.

İşte Galatasaray'ın yaptığı o açıklama;

"Dün akşam oynanan Eskişehirspor – Galatasaray maçının ardından Beyaz TV’de yayınlanan Derin Futbol isimli magazin progamında amacı habercilik olmayan, tamamen kişilerin hayal gücüne dayanan yalan bir "haber denemesi" yer almıştır.

Ortaya atılan iddiaya göre söz konusu maçtan sonra futbolcularımız Felipe Melo ve Wesley Sneijder arasında bir yumruklaşma meydan gelmiştir. Bu iddia, heyecan yaratmak amaçlı bir senaryo olarak başarılı olsa da "haber" olarak tek kelimeyle yalandır.

Sözkonusu magazin programında buna benzer senaryolar, iddialar adeta standart halini almış ve "program formatı" haline dönüşmüştür. Bu tip saçma senaryoları önce ortaya atıp sonra saatlerce onun üzerinde konuşmak ve yorum yapmak spor programı dışında başarılı olabilir ama yalandan beslenen bu anlayış Türk sporuna büyük zarar vermektedir.

Galatasaray Spor Kulübü olarak amacı habercilik olmadığı aşikar olan bu oluşuma karşı her türlü hukuki hakkımızı saklı tuttuğumuzun kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz."