'Galiba namusumu temizleyemedim'

'Galiba namusumu temizleyemedim'

Eşinin saldırısı sonrası Fatma Ö. ağır yaralanırken, intihara kalkışan Erdal Ö.’yü kızı ikna ederek vazgeçirdi.

Olay, Bayraklı İlçesi Özkanlar Semti Alia İzetbegoviç Caddesi'ndeki apartmanın bahçe bölümünde bugün saat 16.00 sıralarında meydana geldi. bornova Vergi Dairesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Erdal Ö., geçen 5 Aralık’ta kendisini aldattığını ileri sürdüğü eşi Fatma Ö. ile karşılıklı boşanma davası açtı. Ancak bir süre sonra iddiaya göre, Fatma Ö., tehdit edildiğini öne sürüp polise başvurdu. Devlet korumasına alınıp kadın sığınma evine yerleştirilen Fatma Ö. ile Erdal Ö., geçen 30 Aralık’ta tek celsede boşandı.

Kısa süre önce sığınma evinden ayrılıp normal hayatına devam etmeye başlayan Fatma Ö. bugün, babaları ve babaanneleri Ayşe Ö. ile yaşayan ikisi kız üç çocuğunu görmek üzere, evlerine geldi. Bu sırada evde bulunan Erdal Ö., eski eşi Fatma Ö. ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Fatma Ö. evden çıktı. Apartmanın önünde daha da büyüyen tartışmada öfkelenen Erdal Ö., ruhsatlı tabancasıyla eski eşine kurşun yağdırdı. Ardından intihar girişiminde bulunan Erdal Ö.’yü büyük kızı güçlükle ikna etti. Tabancayı yere atan Erdal Ö., olay yerindeki polisler tarafından gözaltına alındı.

AİLESİ BOŞANDIĞINI BİLMİYORMUŞ

Olay yerine gelen sağlık görevlileri vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Fatma Ö.’ye ilk müdahaleyi yaparken, üç çocuğu sinir krizi geçirdi. Çağırılan ikinci ambulanstaki sağlık görevlileri, çocukları sakinleştirmeye çalıştı.

Olay yerinde müdahalenin ardından Fatma Ö., ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Ameliyata alınan Fatma Ö.’nün hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

Bu arada, Fatma Ö.’nün boşanma konusunu ailesine anlatmadığı, kimliğindeki soyadını değiştirmek için de başvuruda bulunmadığı öğrenildi.

Erdal Ö.’nün annesi Ayşe Ö., "Gelinim iki yıldır oğlumu aldatıyormuş, oğlum bunu öğrenince boşandılar. Ben de oğluma nasihat verdim, ’boşandınız artık senden çıktı’ dedim. Kalbini gösterip ’Buram kabul etmiyor’ dedi, dayanamadı" diye konuştu.

"GALİBA NAMUSUMU TEMİZLEYEMEDİM"

Gözaltına alınıp Özkanlar Polis Merkezi Amirliği’ne götürülen Erdal Ö., sağlık raporu alınması için hastaneye götürüldüğü sırada, "Namusumu temizlemeye uğraştım. Galiba temizleyemedim" dedi. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.