Gamep’ten Türkiye’ye Örnek Proje

Gamep’ten Türkiye’ye Örnek Proje

Gaziantep Medya Platformu Derneği (GAMEP), kardeş okul olarak belirlediği Sadettin Batmazoğlu İlkokulu’nda eğitim gören 100 öğrenciye kış öncesi mont ve ayakkabı yardımında bulundu.
GAMEP sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini ekledi. GAMEP, kış mevsimi öncesi maddi durumu kötü olan 100 öğrenciye Sadettin Batmazoğlu İlkokulu’nda düzenlenen törenle mont ve ayakkabı yardımı yaptı.
Törende konuşan GAMEP Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Özkoyuncu, bu yıl 100 öğrenciye yapılan yardımları önümüzdeki yıl bin öğrenciye yapmayı planladıklarını söyledi. Sosyal sorumluluk gereği özellikle eğitim konulu projeleri her zaman önemsediklerini dile getiren Nazmi Özkoyuncu, Gaziantep’in eğitim alanında daha yukarılara çıkması için GAMEP olarak çalışmaların devam edeceğine vurgu yaptı.
Konuşmasının başında GAMEP hakkında bilgi veren Özkoyuncu, projenin sadece Gaziantep’e değil, Türkiye’ye örnek olmasını istediklerini ifade etti.
Özkoyuncu, “GAMEP, Gaziantep genelinde 60’tan fazla medya kuruluşunda görev yapan yaklaşık 250 üyeye sahip Türkiye’nin en büyük medya platformudur. Eğitime katkı adına yönetim kurulu üyelerimizle beraber uzun bir süredir ‘ne yapabiliriz’ diye çalıştık. Daha sonra ‘Kardeş Okul’ projemizle eğitime katkı alanındaki projemizin ilkini inşallah ve en önemlisini hayata geçirmeyi planladık. Bu projenin sadece Gaziantep’e değil, Türkiye’ye örnek olmasını ümit ediyoruz” dedi.
Eğitim konusunu özellikle önemsediklerini dile getiren GAMEP Yönetim Kurulu Başkanı Özkoyuncu, şunları söyledi:
“Biz, medya mensupları olarak toplumda gündemi takip edip haber yapanlar olarak biliniyoruz. Bugün ise öznesi, öncüsü olmak, özellikle eğitim ile ilgili bir projenin organizasyonunu gerçekleştirmekten çok büyük bir mutluluk duyduğumuzu ifade etmek isteriz. Bugün 100 öğrenci ile başladığımız eğitime katkı kapsamındaki ‘Kardeş Okul’ organizasyonumuzun önümüzdeki yıllarda da artarak devam etmesi için özellikle sivil toplum kuruluşlarımızın tamamıyla, derneklerimizle İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında çok önemli bir köprü vazifesi oluşturacağımızı belirttik. Bu işin içerisinde, hamurunda medya var. Bizim yaptığımız 100 kişilik bir öğrenci grubu. Ne yaptık? Şekeri, unu, suyu bir araya getirdik ve bir helva oluşturduk. Yani işadamını, sanayiciyi, yardımseveri, bürokratlarımızı bu işe koyduk. Hep beraber olunca da çok güzel bir iş çıkarmış olduk.”
Ortak akılla hareket etmenin önemine değinen Özkoyuncu, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Sivil toplum kuruluşlarımızın, hayırseverlerimizin, sanayicilerimizin, vatandaşlarımızın hepsine buradan sesleniyoruz. Sadece Gaziantep’e seslenmiyoruz, Türkiye’ye sesleniyoruz. Diyoruz ki sizin de bir ‘kardeş okulunuz’ olsun. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın binlercesinin ellerinden tutarak projemizi Türkiye’ye örnek bir konuma getirebileceğiz.”
100 öğrenci ile başlayan projeye önümüzdeki yıl bin öğrencinin dahil edileceği müjdesini veren Özkoyuncu, “İşte bugün burada yaptığımız 100 öğrenciyi gelecek yıl için Gaziantep Medya Platformu Derneği olarak en az 10 okul ve bin öğrenciye çıkarma sözünü ve müjdesini buradan veriyoruz” ifadelerini kullandı.
Yapılan yardım töreninde söz alan Gaziantep Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı; GAMEP Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Özkoyuncu’ya teşekkür etti ve eğitim alanında yapılacak çalışmalara destek sözü verdi.