Garo Mafyan FETÖ iddialarına yanıt verdi!

Garo Mafyan FETÖ iddialarına yanıt verdi!

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından, müzik dünyası Garo Mafyan'ın FETÖ terör örgütüyle bağlantısı olduğu iddiasıyla çalkalanıyor.
Mafyan'ın, Fetullah Gülen ile dostane ilişkiler içinde olduğu, bu nedenle de Mafyan'ın yıllardır başkanlığını yürüttüğü Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği'nde (MSG) FETÖ'nün söz sahibi olduğu öne sürülüyor.

Buna sebep olarak gösterilen noktalardan biri; 2014'te Garo Mafyan'ın MSG başkanlık seçimini kazanmasının ardından, haber sitelerinde 'Fetullah Gülen o seçimi kazandı' şeklinde haberler çıkması. Öte yandan, yıllar önce Fetullah Gülen'in 'Kırık Mızrap' kitabındaki şiirlerini besteleyerek bir albüm çıkaran Garo Mafyan, o dönem Gülen hakkında şöyle demişti: "Bazı şarkılar vardır ki; sahibi o şarkıyı yazarken, onun yaşadıklarını bilebilmeniz için sizin de onun yanında olmanız gerekir. Fetullah Gülen de böyle birisidir. Keşke bu sözleri yazdığında yanında olsaydım. Yanında beş ay kalıp da beraber çalışabilseydik. Yani bu süreci uzaktan değil de birlikte yaşayabilseydik."


'GÜLEN'E TELİF ÖDENİYOR' İDDİASI
Ünlü müzik adamının FETÖ'ye yakınlığıyla ilgili iddiaların altında yatan diğer nedenler ise şöyle:
Garo Mafyan; FETÖ'nün kültür-sanat kurumu olan ve 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından kapatılan Yedi Renk Kültür Sanat Vakfı'nın kurucularından biri.

Mafyan'ın başkanı olduğu MSG'nin, Fetullah Gülen'in şiirlerinden oluşan 'Bahar' isimli albüm nedeniyle Gülen'e telif ücreti ödediği iddia ediliyor. Yılda ortalama 40 milyon lira telif geliri toplayan MSG'de; Gülen'e telif ödenmesi nedeniyle, birçok sanatçı, eser sahibi ve yorumcunun birliğe tepki gösterdiği konuşuluyor.

Garo Mafyan'ın, Gülen'in düzenlediği Türkçe Olimpiyatları'nın müzik danışmanlığı ve koordinatörlüğünü üstlendiği konuşuluyor.

Bazı MSG üyelerinin FETÖ mensubu ve sempatizanlarından oluştuğu, Mafyan'ın başkanlık seçimlerini kazanmasında da bu durumun etkili olduğu iddia ediliyor.

'İŞİMİ YAPTIM PARAMI ALDIM'
Günaydın'a konuşan Garo Mafyan, kendisi ve başkanlığını yaptığı MSG hakkındaki iddialara yanıt verdi. Ünlü müzik adamı; Fetullah Gülen'in şiirlerinden oluşan 'Bahar' albümüyle ilgili şunları söyledi: "O albümde profesyonel olarak işimi yaptım, paramı aldım, konu kapandı. MSG üzerinden Gülen'e herhangi bir telif ödemesi yapılmadı." Mafyan, FETÖ ile hâlâ sıcak ilişkiler içinde olduğu iddiasıyla ilgiliyse şöyle konuştu: "Benim kökenim belli, yaptığım işler ortada. Cemaatle falan ne işim olur! İlişkimi hâlâ sürdürseydim, bu konu hakkında bana bir şeyler sorabilirlerdi. Ben işimi yaptım, paramı aldım; tüm hukukum bu. Yedi Renk Sanat Vakfı kurucuları arasında sadece ben değil, ünlü işadamları ve sanatçılar da var. Türkçe Olimpiyatları'nda ise jüri üyeliği yaptım. Jüride 30 kişi daha vardı."