Gaspçılardan İlginç Savunma

Gaspçılardan İlginç Savunma

Adana’da bir çocuğu darp edip cep telefonunu alan 3 kişinin, "Bizden sigara istedi verdik, sonra bize güldüğü için tokat attık" dediği öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, olay merkez Seyhan ilçesine bağlı Reşatbey Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Feyyaz Kılıç adlı bir çocuk Merkez Park’a giderek burada gezmeye başladı. Bir süre gezen çocuğun karşısına 3 kişi çıkarak para ve telefonunu istedi. Çocuk önce parasının olmadığını söyleyerek cep telefonunu da vermek istemedi. Bunun üzerine şahıslar çocuğu tutarak darp edip telefonunu alarak yanından uzaklaştı. Çocuk, yardım istediği bir vatandaşın telefonuyla polisi arayıp gasp edildiğini bildirdi.
Olay yerine gelen polis Feyyaz Kılıç’tan zanlıların eşkalini alarak arama çalışmasına başladı. Kısa sürede polis eşkale uyan kişileri yakaladı. Polis, parkta yakaladığı şahısları çocuğun yanına getirerek teşhis ettirdi. Çocuk kendisini gasp eden şahısların bu kişiler olduğunu söyledi. Bunun üzerine polis zanlıların üzerinde arama yaptı ancak telefon çıkmadı.
Çevrede arama yapan polis, telefonu bir taşın altına saklanmış olarak buldu. Zanlılar, Erdoğan B. (29), Muhammet B. (18) ve S.T. (14), çocuğun telefonunu gasp etmediklerini ileri sürerek, "Bizden sigara istedi biz de verdik. Daha sonra bize güldü. Biz de bir tokat attık" dediği öğrenildi. Ancak müşteki Kılıç, Erdoğan B.’nin kendisini tuttuğunu Muhammet B.’nin kendisine yumruk attığını, S.T.’nin ise cebindeki telefonu aldığını söyledi.
Zanlılar emniyete götürülerek sorguya alındı. Sorgusu tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.