Gaün-işkur Ortaklığıyla Girişimcilik Eğitimi

Gaün-işkur Ortaklığıyla Girişimcilik Eğitimi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile İŞKUR Gaziantep Müdürlüğü tarafından yaşama geçirilen ortak bir proje ile 150 kişiye girişimcilik eğitimi verilecek. Eğitimi alan kişiler, İŞKUR’un 100 bin TL’ye kadar olan girişimcilik teşvik finansmanından yararlanabilecek.
İşsiz gençlerin eğitim alarak kendi iş kurmalarının ilk basamağı olan Uygulamalı Girişimcilik Destek Programı’nın protokolü Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve İŞKUR İl Müdürü Sıraç Ekin tarafından imzalandı. İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Coşkun, İŞKUR ile birçok önemli proje ortaklığı yapacaklarını belirtti. İŞKUR Müdürü Ekin ise önümüzdeki günlerde bir istihdam fuarının da aralarında bulunduğu projelerde GAÜN ile çalışacaklarını dile getirdi. GAÜN’ün eğitim ayağını üstlendiği program çerçevesinde 150 işsiz, 9’ar günlük eğitim verilecek.
Girişimcilik Destek Eğitim Programı’nda eğitmen olarak Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Arif Özsağır, Yrd. Doç. Dr. Metin Yıldırım ve Öğretim Görevlisi Behzat Şencay görev alacak. Girişimcilik kursuna katılanlara, günlük 20 TL ödeme yapılacak. Sertifika alarak projeleri onaylananlara İŞKUR tarafından 30 bin TL’si hibe olmak üzere 100 bin TL’ye kadar girişimcilik teşvik finansmanı imkânından yararlanacak.