Gazetecilerden Belediye Başkanına Ziyaret

Gazetecilerden Belediye Başkanına Ziyaret

Basın İlan Kurumu (BİK) Mardin Şube Müdür Vekili Adnan Günbegi ve Mardin Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çelik ile Mardin’de görev yapan ulusal ve yerel basın çalışanları, Artuklu Belediyesi Eşbaşkanı Emin Irmak ile görüştü.
Belediye başkanlık makamında gerçekleşen görüşmede gazeteciler, yaptıkları çalışmalar ve yerel yönetimlerle birlikte çalışmanın önemine değindi. Gazeteciler, Mardin’in Artuklu ilçesinde yaşanan sorunları ve eksiklikleri paylaştı.
Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak da, Mardin’de kadınların, yaşlıların ve engellilerin düşünülmeden inşa edildiğini ifade ederek, kadın, yaşlı ve engelliler için yaşam alanlarını oluşturacaklarını, her köy için de birer park ve yaşam evlerinin yapımına başladıklarını söyledi.
“ETİKET FİYATI UYGULAMASINA GEÇİLECEK”
Irmak, Artuklu esnafının satışını yaptığı ürünler konusunda etiket fiyat uygulamasına geçmesi için belediyenin Zabıta Müdürlüğü’ne hemen talimat verdi. Irmak, belediyelerinin yaptığı çalışmanın henüz tam olarak oturmadığını da belirterek, eksikliklere rağmen en iyi hizmeti sunmak için yoğun bir çaba harcadıklarını kaydetti. Irmak, Mardin’de doğal tahribata da izin vermeyeceklerini ve cezai uygulamaya dahi gidebileceklerini kaydederek, “Biz belediye olarak insanı esas alıyoruz. Kaldırım işgalleri halen devam ediyor. Bu konuda da bir çalışma içerisindeyiz. Gerekirse her işgal edilen kaldırım için ücret alınacak. Gerekli mercilerle birlikte hareket etmeye de hazırız” dedi.
“ÖRNEK CADDE HAZIRLIYORUZ”
Irmak, Yenişehir Mahallesi’nde örnek bir cadde oluşturmak için proje hazırladıklarını ifade ederek, “Biz bu cadde de ilk önce kaldırımları genişleteceğiz. Daha sonra ise bisiklet yolu yapacağız. Burada koşu pisti de olabilir. Örnek bir cadde olacak. Kentimizde şu ana kadar engelliler, yaşlılar ve kadınlar düşünülmemiş. Biz engelli, yaşlı ve kadınlar için rahat yaşam alanları yapacağız. Köylerin mahalle statüsüne kavuşmasından sonra, daha önce 24 olan mahalle sayısı 100’e çıktı. Şu ana kadar 5 köyde park yaptık. Sene sonuna kadar bu sayıyı 15’e çıkarmayı düşünüyoruz. Biz sadece Taziye Evleri olarak bakmıyoruz, daha kullanışlı olan yaşam evlerini yapıyoruz. Şu ana kadar iki tane yaşam evlerini yaptık. Her köye bir park ve yaşam evi yapılacak. 30 köyümüzde kilitli parke döşemesi için mucur dökümü yaptık. İki örnek köy yapmayı düşünüyoruz. Birçok yerde köy yolu açtı, köylüleri en doğal ulaşım hakkı olan yollarına kavuşturuyoruz. Köylülerimiz 90 yıldır hizmet görmemişler. Biz köylerimizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.