Gazetecilerden Ercan Çakmak’a Ziyaret

Gazetecilerden Ercan Çakmak’a Ziyaret

İçişleri Bakanlığı atama kararları doğrultusunda merkeze atanan Emniyet Müdürü Ercan Çakmak’ı Kars’ta görev yapan ulusal ve yerel basının temsilcileri makamında ziyaret etti.
Yaklaşık 3,5 yıldır Kars’ta görev yapan başarılı Emniyet Müdürü Ercan Çakmak’ın merkeze atanması kentte görev yapan ve “Ercan Abi” diyen gazetecileri üzdü. Emniyet Müdürü Ercan Çakmak’ı makamında ziyaret eden gazeteciler, Çakmak’a bundan sonraki yaşamında başarılar dilediler.
Kars’ta görev yapan gazetecileri makamında kabul eden Ercan Çakmak, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2011 yılından bu yana Kars’ta görev yaptığını belirterek, Kars’ın zenginliklerini ve güzelliklerini gördüğünü söyledi.
Kars halkının sıcak kanlı, dışarıdan gelen memura karşı yardımsever olduğuna dikkat çeken Ercan Çakmak, “Burada arkadaşlarla birlikte 3,5 senede birçok olaya şahit olduk. Bu olaylarda arkadaşlar başarıyla çalıştı. Hiçbir sıkıntımız yok. Kars’ta faili meçhul olayımız yok” dedi.
İlk geldiği yılda okul önlerinde bazı sıkıntıların bulunduğunu ifade eden Çakmak, okul önlerinde gerekli önlemleri aldıklarını belirtti.
Emniyet Müdürü Ercan Çakmak; “Okul önlerinde herhangi bir kavgamız, gürültümüz yok. Kaçakçılık konularında esnafımız biliyor, yakalamalarımız çok iyi. Kars, şu anda yaşanabilir, huzurlu ve güvenli bir şehir. Bunu ben ne kadar söylesem bile vatandaşlarımız daha iyi biliyor, görüyor. Bu başarıyı sağlayan çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu başarıda siz gazetecilerin de büyük bir emeği var. Birlikte uyumlu çalıştık. Sizlere de ayrıca teşekkür ediyorum. Kars halkına da gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum. Bu bir nöbet, benden sonra gelecek arkadaş da burayı çok iyi yapacağına canı gönülden inanıyorum çünkü kendisi İstanbul polisi. Gezi olaylarında çevik kuvvetin başındaydı. Kendisi başarılı bir polis. Suç ve suçluya karşı nasıl savaşacağını biliyor. Kars halkına, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tabii ki önemli olan hoş bir seda bırakmak” diye konuştu.
Bir süre gazetecilerle çay içip sohbet eden Ercan Çakmak daha sonra gazetecilerle tek tek vedalaşarak hatıra fotoğrafı çektirdi.