Gaziantep Olay Tv’nin Frekansı Değişiyor

Gaziantep Olay Tv’nin Frekansı Değişiyor

Türksat 4A uydusu’nun 17 Eylül Çarşamba gecesini 18 Eylül Perşembe’ye bağlayan gece yayın vermeye başlamasıyla birlikte, Gaziantep Olay TV’nin de aralarında bulunduğu bir çok televizyon kanallarının frekansları değişiyor.
(VTR) Yeni Türksat 4A uydusu, 17 Eylül Çarşamba gecesini 18 Eylül Perşembe’ye bağlayan gece itibariyle yeni frekanslar ile yayın vermeye başlayacak. Türk televizyonların Afrika’nın büyük bölümünde de izlenebilmesini sağlayacak. Böylece Birçok televizyon kanalı ve radyoların frekansı da değişecek. Bu nedenle yayınları izleyebilmek için çanak anten ayarı değiştirilmeden uydu alıcılarında ayarlama yapılması gerektiği açıklandı.
Yeni Türksat 4A uydusunun, 17 Eylül Çarşamba gecesi yeni frekanslar ile yayın vermeye başlaması ile birlikte yayınları çanak antenleri ile alanlar cihazlarını ayarlamak zorunda kalacak.
Türksat 2A haberleşme uydusunun ömrü 2016 yılının başında tamamlanacağından, söz konusu uydu üzerindeki yayınlar Türksat 4A haberleşme uydusuna aktarılacak, yeni TV kanallarıyla birlikte Türksat uyduları üzerindeki TV kanal sayısı 500’ün üzerine çıkacak. Türksat Kanal Güncelleme Sistemi ile uyumlu uydu alıcıları yeni frekansları otomatik olarak güncelleyecek. Yeni uydu alıcısı alacak kullanıcıların Türksat Kanal Güncelleme Sistemi uyumlu uydu alıcılarını tercih etmeleri tavsiye ediliyor. Türksat Kanal Güncelleme Sistemi uyumlu uydu alıcılarının listesine, Türksat kanal güncelleme sistemi adresinden ulaşabilirsiniz.
Diğer uydu alıcıları içinse, 11844 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon, 2222 Sembol Oranı, FEC ¾ veya 11747 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı ve FEC 5/6 değerleri girilerek “Şebeke Taraması” yapılması gerekiyor.
Türksat 4A haberleşme uydusu, 42° Doğu yörüngesinde (Türksat 2A ve Türksat 3A uyduları ile birlikte) hizmet vereceğinden, uydu üzerindeki yayınları izlemek için ek bir antene ihtiyaç olmadığı gibi mevcut anten ayarlarında da herhangi bir değişiklik yapılmasına gerek bulunmuyor. Yeni uydularıyla bölgesindeki liderliğini güçlendiren Türksat, 42° yörüngesinde kullanıcılara daha fazla TV ve radyo kanalı izleme imkanı sunuyor.
OLAY TV’NİN YENİ FREKANSI
Türksat 4A uydusu’nun yayın vermesiyle birlikte OLAY TV, 18 Eylül 2014 tarihinden itibaren Türksat 4A Batı Uydusu üzerinden yayın yapacak. Gaziantep OLAY TV, Frekans: 12524-Polarizasyon: Dikey (verical)-Symbol Rate 22.500-FEC 2/3’den yayın yapacak.