Gaziantep’in Ekonomik Başarısının Korunması Çağrisi

Gaziantep’in Ekonomik Başarısının Korunması Çağrisi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bilal Kara, Gaziantep’in ekonomik başarısını uzun vadede koruyabilmesi için eğitime yatırım yapılması gerektiğini vurgulayarak, “Hepimiz şapkamızı önümüze koyalım, elimizden ne gelir diye düşünelim” dedi.
GTO Kasım ayı olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Ali Yener Başkanlığında gerçekleştirildi. GTO Yönetim Kurulu adına konuşan Başkan Yardımcısı Bilal Kara, “Şehrimizin ekonomi ve sanayi alanında yaptığı atılımlar hepimiz için bir gurur vesilesi. Ancak konu eğitim olunca, ne yazık ki hala olması gereken yerde değiliz” diye konuştu.
Kaliteli eğitim alma hakkının önemine vurgu yapan Kara, “81 ili olan ülkemizde, Gaziantep’imiz eğitimde ve üniversite sınavı başarı sıralamasında çok gerilerde. Bu noktada hepimiz şapkamızı önümüze koymalı ve “elimizden ne gelir?” diye düşünmeliyiz. Bugün ticaret ve sanayide ne kadar gelişmiş olursak olalım, eğitim konusunda yatırım yapmadığımız sürece bu başarımızı da uzun vadede korumamız mümkün olmayacaktır. Bu noktada, GTO olarak eğitim ile ilgili projelere çok önem veriyoruz” diye konuştu.
“MOBEF İLE ÖNEMLİ BİR BAŞARIYA İMZA ATTIK”
GTO tarafından 19-23 Kasım tarihlerinde ilki düzenlenen MOBEF, “Gaziantep Mobilya, Dekorasyon, Orman Ürünleri Ve Mobilya Aksesuarları Fuarı” ile önemli bir başarıya imza atıldığını belirten Kara, fuarı 25 bini aşkın kişinin ziyaret ettiğini söyledi. Kara, “15 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuarda ilk yıl için hedefimiz 20 bin ziyaretçiydi ama biz bu hedefi aştık. 5 günde fuarı 25 bini aşkın kişi ziyaret etti. Katılımcıların ve ziyaretçilerin memnuniyeti gösteriyor ki önümüzdeki yıl çok daha başarılı bir işe imza atacağız” değerlendirmesinde bulundu.
Gaziantep’in Türkiye ortalaması üzerinde seyreden bir ekonomik başarı grafiğine sahip olduğunun altını çizen Kara, bu başarıyı devam ettirmek için yeni şeyler üretmek ve dışa bağımlılığı azaltmak için hammaddeyi ithal değil, imal edilmesinin gerektiğini kaydetti.