Gaziantepli Halıcılar Domotex Hannover 2015 İçin Almanya’ya Gitti

Gaziantepli Halıcılar Domotex Hannover 2015 İçin Almanya’ya Gitti

Almanya’nın Hannover kentinde 17-20 Ocak 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Domotex Hannover 2015 Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı’na Gaziantep’ten 60 halı firması yanı sıra halı sektörünün önde gelen firma temsilcileri ve üreticilerinin katılacağı bildirildi. Açılışı 17 Ocak 2015 Cumartesi günü yapılacak olan fuara dünyanın önde gelen halı üreticilerinin yanı sıra birçok ülkeden alıcıların da katılacağı belirtilirken Gaziantepli halıcıların fuarın en iddialı ekipleri arasında yer aldığı da kaydedildi.
Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri Başkanı Salahattin Kaplan, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da Uluslararası Domotex Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı’na Gaziantep’ten önemli bir katılım gerçekleşiyor. Bizler de Halı İhracatçıları Birliği olarak fuarda çeşitli etkinlikler ile yeni pazar arayışlarımızı sürdürürken, ürün tanıtımlarımızı da gerçekleştireceğiz. Bu yıl fuara Gaziantep’ten 60 civarında üretici firma ile yüze yakın halı üreticisinin katılmasını bekliyoruz. Halı sektörünün en önemli fuarları arasında yer alan bu fuarda gerek ürünlerimizin tanıtımını gerekse ihracatımızın arttırılması yönündeki heyet görüşmelerimizi en iyi şekilde yapacağımıza inanıyoruz. Birliklerimizin 2015 yılı hedefleri içerisinde sektörel büyümenin sağlanması yanında ihracatımızın arttırılması için gerekli her türlü çalışmanın yapılması ve bu tür fuarlarda etkin olarak yer alınması da var. Gaziantep 180 üretici firma 1.400 adet son teknoloji makinayla halı imalatı gerçekleştirerek dünya halı piyasasında önemli bir üs ve cazibe merkezi halindedir. Gaziantep’te yıllık ortalama 300 milyon metrekareyi aşan bir halı üretimi yapılmaktadır. Sektörümüzde yan sanayide çalışanlarında dahil edilmesiyle birlikte şehirde yaklaşık 50 bin kişiye istihdam sağlanıyor. Türkiye ekonomisi içinde çok büyük bir değer olan bu rakamların arttırılması için elbette 2015 yılı içerisinde birlik olarak her türlü etkinliğin içerisinde yer alacağız” dedi.
Domotex Hannover 2015 Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı’nda stant açacak olan 60 halı firmasının Almanya’ya gittiği ve çalışmalarına başladığı da kaydedildi. Fuarın 17 Ocak Cumartesi günü açılacağı ve 20 Ocak akşamı son bulacağı da açıklandı.