Gaziantepspor'u Muhammet güldürdü!

Gaziantepspor'u Muhammet güldürdü!

Spor Toto Süper Lig'de 2013-14 sezonuna damga vuran Sivasspor, 2014-15 sezonuna evinde Gaziantepspor'u konuk ederek başladı. İki takım lig tarihinde şimdiye kadar Türkiye Kupası dahil 20 kez karşılaştı. Sivasspor 8 kez ve Gaziantepspor 5 kez kazanırken, 7 maç da berabere bitti. Taraflar arasında Sivas'ta oynanan 9 maçtan 5'i ev sahibi ekibin üstünlüğüyle, 4'ü ise beraberlikle sona erdi. Gaziantep ekibinin Sivas'ta galibiyeti bulunmuyor.

SİVASSPOR 1 - 2 GAZİANTEPSPOR

MAÇTAN DAKİKALAR

90' Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Cicinho ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Burhan Eşer kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.
90' Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın sonuna en az 4 dakikalık oynanmamış süre bölümü ekleniyor.
89' Sol kanatta topla buluşan John Utaka son çizgiye inerek ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Ahmet Aras pasını kafa ile arkadaşı Burhan'a göndermek istiyor ancak savunma araya giriyor ve top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.
88' Sağ kanattan gelişen Sivasspor atağında Ahmet Aras ortasını altıpas alanına doğru gönderiyor ancak kaleci Zydrunas Karcemarskas çıkıyor ve topa sahip oluyor.
85' Gaziantepspor cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Muhammet Demir oyundan alınırken yerine Muhammed Ildiz oyuna dahil oluyor.
84' Ceza yayının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta İbrahim Akın doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.
84' Sivasspor cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Adem Koçak oyundan alınırken yerine Musa Sinan Yılmazer oyuna dahil oluyor.
82' Gaziantepspor'da Chico itirazlarını sürdürünce Murat Özcan tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.
81' Ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Ahmet Aras dönerek sert vuruyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.
80' Yediği ikinci golden sonra toparlanmaya çalışan Sivasspor rakip yarı alanda baskı kurmaya çalışıyor.
78' GOOOLL!! Muhammet Demir, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydediyor. Hızlı gelişen Gaziantepspor atağında İbrahim Akın'ın pasında ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Muhammet Demir topu düzelterek yerden vuruşunu yapıyor ve topu sol köşeden filelerle buluşturuyor.
76' Hızlı gelişen Sivasspor atağında Burhan Eşer, rakibi Elyasa Süme'nin müdahalesi ile yerde kalıyor. Pozisyon sonrasında Elyasa Süme sarı kart ile cezalandırılıyor.
75' Sivasspor cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Hakan Arslan oyundan alınırken yerine Ahmet Aras oyuna dahil oluyor.
74' Karşılıklı yapılan faullerle mücadele devam ediyor.
72' GOOOLL!! Gaziantepspor, Muhammet Demir ile beraberliği yakalıyor. Ceza yayı sağ çaprazında topla buluşan İbrahim Akın topu düzelterek doğrudan kaleyi düşünüyor. Kaleci Korcan Çelikay'dan dönen top altıpas çizgisi önündeki Muhammet Demir'de kalıyor. Muhammet Demir yerden vuruyor ve topu kalenin sağ tarafından filelerle buluşturuyor.
69' Hakem Murat Özcan'ın işaretiyle takımlar su molası veriyor.
67' Sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Aatif Chahechouhe takım arkadaşı John Utaka ile duvar pası yaparak ceza sahasına giriyor. Aatif Chahechouhe müsait pozisyonda vuruyor ancak kaleci Zydrunas Karcemarskas uzanarak topa sahip oluyor.
66' Kullanılan serbest vuruştan sonra sol kanatta topla buluşan Ziya Erdal son çizgiye inerek ortasını altıpas alanına doğru gönderiyor ancak Da Costa'dan önce savunma araya giriyor ve top kalenin sağ tarafından dışarı çıkıyor.
65' Gaziantepspor'da Barış Yardımcı, rakibi Ziya Erdal'a yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.
63' Gaziantepspor cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Koray Arslan oyundan alınırken yerine Oğulcan Çağlayan oyuna dahil oluyor.
63' Gelişen Sivasspor atağında Hakan Arslan'ın ara pasında Burhan Eşer kaleci ile karşı karşıya kalıyor ancak yetenekli oyuncunun pozisyonu ofsayt.
60' Müsabakanın üçte birlik bölümü geride kalırken Sivasspor'un topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.
58' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Cicinho pasını yerden ceza yayındaki arkadaşı Kadir Bekmezci'ye gönderiyor. Kadir bekletmeden sert vuruyor ancak kaleci Zydrunas Karcemarskas gole izin vermiyor.
57' Müsabakanın ilk oyuncu değişikliği Gaziantepspor cephesinden geliyor. Erdem Şen oyundan alınırken yerine İbrahim Akın oyuna dahil oluyor.
57' Sivasspor kısa paslarla rakip yarı alanda pozisyon üretmeye çalışıyor.
54' Ev sahibi Sivasspor'un baskısı devam ediyor.
52' Golün asisti Burhan Eşer'den geliyor.
52' GOOOLL!! Sivasspor, John Utaka ile öne geçiyor. Sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Aatif Chahechouhe pasını ceza sahası içi sağ tarafına hareketlenen Burhan'a gönderiyor. Topla buluşan Burhan son çizgiye inerek ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen John Utaka kafa vuruşunu yapıyor ve topu sağ üst köşeden filelerle buluşturuyor.
49' Ceza yayının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Kadir'in dokunduğu topa Manuel Da Costa yerden çok sert vuruyor ancak top takım arkadaşı Hakan Arslan'dan geri geliyor.
46' Müsabakanın ikinci yarısı Gaziantepsporlu oyuncuların vuruşuyla başlıyor.

İLK YARIDAN DAKİKALAR

45' Hakem Murat Özcan ilk yarının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.
45' Gaziantepspor'da Erdem Şen kısa süreli sakatlık geçiriyor.
45' Dördüncü hakemin işaretiyle mücadelenin ilk yarısının sonuna en az 2 dakikalık oynanmamış süre bölümü ekleniyor.
45' Hızlı gelişen Gaziantepspor atağında Mustafa Durak'ın pasında ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Oğuzhan Türk yerden vuruşunu yapıyor ancak savunmada Manuel Da Costa son anda yatarak topa müdahale ediyor.
44' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Cicinho ortasını altıpas çizgisine doğru gönderiyor. Bu noktada topa yükselen Manuel Da Costa kafa vuruşunu yapıyor ancak top sol kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.
42' İlk yarının son bölümünde konuk ekip Gaziantepspor kendi yarı sahasından çıkmakta güçlük çekiyor.
40' Sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Aatif Chahechouhe pasını sol tarafındaki arkadaşı Ziya'ya gönderiyor. Topu kontrol eden Ziya ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Bu noktada topa yükselen John Utaka kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.
37' Hızlı gelişen Gaziantepspor atağında Gbenga Arokoyo'nun ara pasında Muhammet Demir kaleci ile karşı karşıya kalıyor ancak kaleci Korcan Çelikay rakibinden önce uzanarak topa sahip oluyor.
36' Sol kanatta topla buluşan Oğuzhan Türk ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunmada Manuel Da Costa topu karşılıyor.
33' Sol kanattan gelişen atakta Ziya Erdal son çizgiye inmeden ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Bu noktada savunma ile birlikte topa yükselen Manuel Da Costa kafa vuruşunu yapmak istiyor ancak kafasından seken top yükseliyor ve son olarak kaleci Zydrunas Karcemarskas tek yumruk ile topu uzaklaştırıyor.
30' Müsabakanın üçte birlik bölümü geride kalırken ev sahibi Sivasspor'un topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.
28' Karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.
25' Hakem Murat Özcan'nın işaretiyle takımlar su molası veriyor.
24' Sağ çaprazdan şık bir çalımla ceza sahasına giren Burhan Eşer pasını Hakan Arslan'a gönderiyor ancak top Hakan'ın gerisinde kalıyor ve savunma tehlikeyi uzaklaştırıyor.
21' Sol kanattan topla birlikte hareketlenen Burhan Eşer ceza sahasına giriyor ve son çizgiye inmeden ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Hakan Arslan vuruşunu yapamıyor ve top savunmanın kontrolüne geçiyor.
19' Sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Utaka yerden pasını penaltı noktası üzerindeki Aatif Chahechouhe'ya göndermek istiyor. Aatif Chahechouhe topu ayağında tutamıyor ve boşta kalan top ceza yayı sağ çaprazındaki Cicinho'nun önünde kalıyor. Cicinho bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.
17' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Cicinho ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Bu noktada savunma ile birlikte yükselen Ümit Kurt istediği kafa vuruşunu yapamıyor ve top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.
15' Oyunun bu bölümünde karşılıklı faullerle mücadele sürüyor.
13' Bu dakikalarda ev sahibi Sivasspor topu ayağında daha fazla tutuyor.
11' Karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.
8' Ev sahibi Sivasspor kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.
6' Sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Cicinho yerden sert vuruyor ancak top savunmadan geri geliyor.
4' Sağ kanattan gelişen Sivasspor atağında Burhan Eşer ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma topu karşılıyor.
1' Karşılaşma Sivassporlu futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

MAÇ ÖNCESİ

- Gaziantepspor'un yeni sezonda kadrosuna kattığı isimler ise Kasımpaşa'dan Elyasa Süme, Galatasaray'dan Yiğit Gökoğlan (kiralık), Rosenborg'tan John Chibuike, Real Espana'dan Carlos Costly, Coritiba'dan Chico, Antalyaspor'dan Koray Arslan, VVV Venlo'dan Oğuzhan Türk, Boluspor'dan Abdülkadir Kayalı, Samsunspor'dan Erdem Şen, Ajaccio'dan Demba Camara, FSV Frankfurt'tan Emre Nefiz, Mjalby'den Gbenga Arokoyo, Torku Konyaspor'dan Semih Aydilek, Çaykur Rizespor'dan Eray Birnican ve Trabzonspor'dan Bora Sevim oldu.
- Sivasspor yeni sezonda kadrosunu Elazığspor'dan Serdar Özkan, Las Palmas'tan Macauley Chrisantus, Samsunspor'dan Musa Sinan Yılmazer, Fenerbahçe'den Ertuğrul Taşırkan (kiralık), Beşiktaş'tan İbrahim Toraman (kiralık), Trabzonspor'dan Batuhan Karadeniz ve 1461 Trabzonspor'dan Berk Neziroğulları transferleri ile güçlendirdi.
- Geçen sezonu 3 teknik direktörle (Bülent Uygun, Sergen Yalçın, Tahsin Tam) tamamlayan Gaziantepspor ise yeni sezona Okan Buruk yönetiminde başlayacak. İlk teknik direktörlük deneyimini geçen sezonun 10. haftasından itibaren Elazığspor'da yaşayan Okan Buruk, 25 lig maçında 1.08 puan ortalaması tutturmuş ve takımının PTT 1. Lig'e düşmesine engel olamamıştı.
- Sivasspor'un başında bu sezon geçen sezon olduğu gibi yine Roberto Carlos olacak. Brezilyalı teknik adam geçen sezon ligde 34 maçta 1.56 puan ortalaması tutturmuştu.
- Sivasspor geçen sezon kendi sahasında oynadığı 17 lig maçının 13'ünü kazandı, 4 maçı ise kaybetti. Gaziantepspor ise geçen sezon deplasmanda oynadığı 17 lig maçının 5'ini kazanırken, 12 maçta sahadan mağlubiyetle ayrıldı.
- Gaziantepspor ise geçen sezon 10 galibiyet, 7 beraberlik ve 17 mağlubiyetle 37 puan toplarken ligi 15. sırada tamamlamıştı.
- Sivasspor geçen sezon 16 galibiyet, 5 beraberlik ve 13 mağlubiyet elde ederken topladığı 53 puanla ligi 5. sırada tamamlamıştı.
- Geçen sezon bu statta oynanan maçı Sivasspor 3-2 kazanmıştı. 29 Mart 2014 tarihinde oynanan o müsabakada ev sahibi ekibin golleri John Utaka (2) ve Burhan Eşer'den gelirken, konuk ekibin gollerini Şenol Can ve Marek Sapara kaydetmişti.
- İki ekip bugüne kadar 20 kez karşılaşırken bu maçların 8'ini Sivasspor, 5'ini Gaziantepspor kazandı, 7 karşılaşma ise eşitlikle sonuçlandı. Bu maçlarda atılan gol sayılarında Sivasspor'un 25-15 üstünlüğü bulunuyor.
- Konuk ekip Gaziantepspor'da ise antreman eksikliği bulunan Bekir Ozan Has ile sakatlıkları bulunan Erman Bulucu ile Emre Nefiz forma giyemeyecek isimler.
- Ev sahibi ekipte kırmızı kart cezalısı Berk Neziroğulları, sakatlığı bulunan Macauley Chrisantus ve antreman eksikliği bulunan Batuhan Karadeniz bu maçta forma giyemeyecek.
- Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Sivasspor ile Gaziantepspor, Sivas 4 Eylül Stadı'nda karşı karşıya geliyor. Saat 18:30'da başlayacak müsabakayı Murat Özcan yönetecek.


STAT: 4 Eylül
HAKEM: Murat Özcan
YAYIN: Lig TV 2
SİVASSPOR: Korcan, Cicinho, Ziya, Da Costa, Ümit, Kadir, Burhan, Hakan, Aatif, Adem, Utaka
TEKNİK DİREKTÖR: Roberto Carlos
GAZİANTEPSPOR: Karcemarskas, Elyasa, Şenol, Erdem, Koray, Mustafa, Arokoro, Oğuzhan, Muhammet Demir, Barış, Grando
TEKNİK DİREKTÖR: Okan Buruk