Gaziantep’te 8. Uluslararası Kültür Sanat Ve Nar Festivali Coşkusu

Gaziantep’te 8. Uluslararası Kültür Sanat Ve Nar Festivali Coşkusu

Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde düzenlenen 8. Uluslararası Kültür Sanat ve Nar Festivali coşkuyla kutlanırken renkli görüntülere sahne oluyor.
Oğuzeli Belediyesi tarafından bu yıl 8’ncisi düzenlenen ve uluslararası boyuta taşınarak 8. Uluslararası Kültür Sanat ve Nar Festivali ismini alan festival çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Festivalin ilk gecesinde yapılan folklor ve dans gösterileri izleyenleri büyüledi. Oğuzeli Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile başlayan festivalin ilk gecesinde Gürcistan’ın özerk bölgesinden gelen Acaristan dans topluluğunun gösterisi festival alanını dolduranları büyüledi. Gecenin ilerleyen saatlerinde Fatih Yeşilgül konserleri ile coşan vatandaşlara sponsor olan firmalar tarafından yüzlerce hediye dağıtıldı. Gece ayrıca kabak, biber, patlıcan oyma ve yoğurt yeme yarışmaları düzenlendi. Gecenin finalinde ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Sevcan Orhan sahne aldı. Ünlü sanatçı Sevcan Orhan seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle stadyumu dolduran kalabalığı bazen hüzünlendirdi bazen coşturdu. Hareketli şarkılara halay çekerek eşlik eden vatandaşlar unutulmaz bir gece yaşadı.
Oğuzeli Kaymakamı Arif Gül yapılan festivalin ilçeye değer kattığını ifade ederek şöyle konuştu: “Belediye başkanımız ve bütün ekibi yaklaşık 3 aydır bu festival için çalışıyor. Oğuzeli ilçesi gerçekten önemli bir potansiyele sahip. Kurutmalığıyla narıyla zeytin yağıyla önemli değerlere sahip. Bunların gereken ilgiyi görebilmesi ancak bu tür festivallerle mümkün. Festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanvekili Latif Karadağ, Oğuzeli Belediye Başkanı’nı sosyal etkinliklerden dolayı tebrik ederek “Oğuzeli Belediyesinin hizmetlerinin yanı sıra biz de burada hizmet anlamında yapılanmalarımızı tamamladık. Oğuzeli ilçesi için önemli bir projeyi Büyükşehir Belediyesi olarak hazırladık. Bu şehir merkezindeki Sacır deresi için hazırlanan peyzaj projesidir. 18 Eylül günü yapacağımız ihalenin hemen ardından 6 ay gibi kısa sürede inşallah bahar aylarında Sacır deresindeki parkı hizmete açacağız” diye konuştu.
Gecede konuşan Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç da, 5 aydır halkın kendilerine emanet ettiği başkanlık görevinde olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Beş aydır Allah’ın yardımı ve sizlerin desteğiyle bir çok etkinliğe imza attık. İnsanların nasıl fiziki ihtiyaçları varsa manevi yönünde de ihtiyaçları vardır. İşte biz insanlarımıza manen ve madden hitap etmek için faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Hem maddi kalkınma hemde manevi kalkınma için çalışıyoruz. Oğuzeli ilçemizi her iki manada da en iyi seviyelere getirmeye çalışacağız.”
Festivallerin kültürleri olgunlaştıran etkinlikler olduğunu ifade eden Başkan Kılıç, “Milletleri millet yapan kendilerine has, kendilerine özgü kültürleridir. İşte biz bu anlamda bu kültürümüzü yeni nesillerimize aktarabilmek için bu festivalleri Ramazan etkinliklerimizi düzenledik. İnşallah bundan sonra bu faaliyetlerimiz devam edecek. Bu sayede insanlarımız artık sanat, kültür ve spor gibi konular konuşacak. Sonuç olarak çiftçimizin insanımızın alın teri olan ürettiği her ürün hak ettiği değeri bulacaktır” diye konuştu.