Gaziantep’te Cinsel Haklar Tartışıldı

Gaziantep’te Cinsel Haklar Tartışıldı

Türkiye Aile Sağlığı ve Planlama Vakfı (TAPV) tarafından düzenlenen ‘Cinsel Haklar, Üreme Hakları, Farkındalık ve Savunuculuk’ projesi Gaziantep’te başladı.
TAPV, kamu kurumları, üniversite ve sivil toplum kuruluşları işbirliğinde yürütülen ‘Cinsel Haklar, Üreme Hakları, Farkındalık ve Savunuculuk’ projesi etkinlikleri kapsamında, Gaziantep’te bilgilendirme çalıştayı düzenlendi. Van, Gaziantep ve Kilis’te uygulanacak proje kapsamında düzenlenen çalıştayda, hasta odaklı hizmet sunumu, hasta-sağlık çalışanı ilişkisinde etik yükümlülükler ve ihlallerin hizmet erişimine etkisi, cinsel ve üreme hakları alanında yasal çerçeve konularında katılımcılara bilgi verildi.
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan TAPV Koordinatörü Nurcan Müftüoğlu, üreme sağlığı ve üreme hakları alanında bilgi düzeyinin geliştirilmesi ve hak temelli bir yaklaşımın desteklenmesi amacıyla hareket ettiklerini söyledi. Dezavantajlı, farklı etnik gruplardan 18 yaş üstü kadınlar ve erkekler, sağlık hizmetleri sunucuları ve sağlık eğitimi alan öğrencilerle tüm kamuoyunun proje kapsamında hedef kitle olarak belirlendiğini söyleyen Müftüoğlu, vakıf olarak yürüttükleri çalışmalarla ilgili bilgilendirme yaptı. Müftüoğlu, toplum sağlığının gelişmesine katkı sağlamak, hizmet kullanıcılarının sağlık kurumlarına olan güvenlerinin arttırılması, hastaların sorumluluklarının sağlık personelleri tarafından bilinmesi, hak ihlalleri ve uygulama hatalarının en aza indirilmesi gibi sonuçlara ulaşmaya amaçladıklarını söyledi.