Gaziantep’teki Sağlık Çalişanlari 1 Günlük İş Bırakma Eylemi Yaptı

Gaziantep’teki Sağlık Çalişanlari 1 Günlük İş Bırakma Eylemi Yaptı

Gaziantep’te de sağlık çalışanları 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı.
Halk sağlığı Müdürlüğü önünde toplanan çeşitli sağlık örgütlerine üye yaklaşık 200 sağlık çalışanı, çalışma şartlarının ağır olduğunu belirterek, 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı. 6’ya yakın sağlık örgütünün destek verdiği eylemde, Gaziantep Aile Hekimliği Derneği Başkanı Dr. Julide Aksoy sağlık çalışanları adına konuşma yaptı. Aile hekimlerinin çalışma şartlarının ağırlığını ve ayda 300 saatlik çalışmanın insan haklarına aykırı olduğunu belirten Aksoy şöyle konuştu:
“Haftada 6 gün, günde 12 saat, ayda 300 saat çalışmak insan haklarına aykırıdır. Aile hekimlerine ve aile sağlığı çalışanlarına haftada altı gün, günde on iki saatten, ayda 300 saat çalışma süresi, uluslararası çalışma kanunlarına, insan haklarına ve Anayasamızın dinlenme hakkına aykırıdır."
Aile hekimlerine sahip çıkılması gerektiğini kaydeden Aksoy, “Biz aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları olarak aile hekimliğine ve halkımızın sağlığına Sağlık Bakanlığı’ndan daha fazla önem veriyoruz. Bunun için herkesten fazla çalışıyoruz. Bunu aşılama oranlarının yükselmesi ve gelişmişliğin göstergesi olan anne-bebek ölüm oranlarının azaltılması ile gösterdik” dedi.
“Sağlık sisteminin kurtuluşu aile hekimliğinden geçer" diyen Dr. Julide Aksoy, yurt genelinde bir günlük iş bırakma eylemi yaptıklarını belirterek, “Biz halkımızın sağlığının daha iyi takip edilebilmesi ve aile hekimliğinin bitirilmemesi için 12 Aralık 2014 Cuma günü tüm Türkiye’de ve Gaziantep’te 1 günlük iş bırakma eylemi yapıyoruz. Eylemlerimiz artarak devam edecektir. Ayrıca 13 Aralık 2014 Cumartesi günü tüm Türkiye’den gelen aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları ile Ankara’da miting yapacağız. Mitingimiz Ankara Kolej kavşağında saat 12.00’ de başlayacaktır. Yapacağımız mitinge tüm sivil toplum kuruluşlarını ve halkımızı davet ediyoruz. Sağlık sisteminin kurtuluşu aile hekimliğinden geçer. Bu eylemi sesimizi duyurmak, halkımızın sağlığına sahip çıkmak için yapıyoruz. Bebeklerimiz sağlıklı doğsun, sağlıklı büyüsün, aşıları eksiksiz olsun, gebelerimiz aile hekimleri tarafından takip edilsin, yaşlılarımız dertlerini aileden biri olarak gördükleri aile hekimlerine anlatabilsin diye yapıyoruz. Bugün aile hekimliğinin bitirilmesine halkımız adına itiraz ediyoruz. Halkımızı da bize destek olmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.
Yapılan basın açıklamasının ardından ellerindeki dövizlerle sloganlar atarak eski Adliye önündeki meydana yürüyen grup, davul eşliğinde halaylar çekerek eylemlerine devam etti.