Gaziemir Kent Konseyi Toplantısı Yapıldı

Gaziemir Kent Konseyi Toplantısı Yapıldı

Gaziemir Kent Konseyi, 2015 yılı olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirildi.
Gaziemir Belediyesinin Meclis Salonu’nda yapılan toplantı, Kent Konseyi Başkanı Savaş Kapucu yönetiminde yapıldı. Toplantıda, kent konseyinin gerçekleştirdiği ve hayata geçirmek için hazırladığı projeler hakkında bilgi verildi.
Genel kurulda konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, yerel yönetimlerin sadece belediye başkanına bırakılacak kadar basit bir iş olmadığının altını çizerken, kent konseylerinin kentlerin yönetiminde aktif olarak görev almamalarından yakındı. Şenol, "Kentlerin yönetimleri sadece valilere, kaymakamlara belediye başkanlarına bırakılmamalıdır. Her insanın yaşadığı kente maddi olmasa da manevi olarak borcu vardır. Kentin sorunlarından uzak durmamalıyız. Yaşadığımız kentin sorunlarını birlikte çözmeliyiz. O yüzden en sade vatandaştan üst düzey bürokrata kadar her kesin bu kent için fikir üretmesi gerekiyor. Kent konseylerinde birçok sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda temsilcileri, muhtarlar yer alıyor. Bizim aklımıza gelmeyen konular kent konseylerine gelebiliyor. Bizde kent konseyinin bize ilettiği konuları belediye meclisinde tartışıyoruz. Hep beraber çalışıp fikir üreterek bu kenti daha güzel yerlere taşıyacağız. Gaziemir çok gelişti; ancak yapacak daha çok işimiz var. İnsanlarımız güzel şeylere layık" diye konuştu.
Kent konseylerinin önemine değinen Kaymakam Yaşar Dönmez ise, kentlerin yönetiminde herkese önemli görevler düştüğünü ve herkesin yaşadığı kente sahip çıkması gerektiğini söyledi. Toplantıda, 10 Eylül’ün, Gaziemir’in Kurtuluş Günü olarak kutlanması önerisi de kabul edildi.