‘gaziler Haftası’ Etkinlikleri

‘gaziler Haftası’ Etkinlikleri

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gaziantep Şubesi, ‘Gaziler Haftası’ etkinliklerine devam ediyor.
Türkiye geneli kutlanan ‘19 Eylül Gaziler Günü’ etkinlikleri kapsamında Gaziantep’teki etkinlikler başladı. Çeşitli kurumları ziyaretlerle başlayan Gaziler Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gaziantep Şubesi’nde program düzenlendi.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gaziantep Şubesi’ndeki programa; Gaziantep İl Müftüsü Yardımcısı Hüseyin Hazırlar, gaziler ve gazi eşleri katıldı.
Organizasyona katılan Hüseyin Paşa Cami Müezzini Hasan Sürmeli, Kuran-ı Kerim okudu. Etkinlikte söz alan Gaziantep İl Müftüsü Yardımcısı Hüseyin Hazırlar ise şehitlik ve gazilik konulu dini sohbet gerçekleştirdi.
Programda konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gaziantep Şubesi Başkanı Cuma Erdem, şunları söyledi:
“Bugün, Gaziler Haftası nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti’nin var oluşu, bağımsızlığı, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda hayatlarını feda etmeyi göze alarak, gazilik onuruna erişen kahramanları, aziz şehitlerimizi ve Hakk’ın rahmetine kavuşmuş gazilerimizi bir kez daha anmanın derin heyecanı içindeyiz.
19 Eylül Gaziler Günü, savaş meydanlarında canını ortaya koyarak, aziz milletine ve vatanına hizmet eden gazilerin şeref günüdür. Bugün, gazi olmanın gurur ve heyecanını büyük bir coşku ile yaşıyoruz.
19 Eylül Gaziler Günü, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında Türk kahramanlığının taçlandığı bir gündür.
Türk tarihinde İslam öncesi ve İslam sonrası da şehitlik ve gazilik onuru vardır. Her Türk de bu onura kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı ve kutsal değerleri için savaşır. Çünkü milli hasletimizde olan bu duyguların Türk ulusunun her bireyi için vazgeçilmez bir anlamı ve önemi vardır. Türk Milleti bunun en güzel örneğini Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşı’nda yaşamış, “Ya İstiklal, Ya Ölüm” demiştir.
Hepimizin malumu olduğu üzere şehitlik ve gazilik unvanları gerek yüce dinimizde, gerekse yüce Türk Milletinin inancında büyük anlam ifade eden unvan ve makamlardır.
Çünkü şehitlik ve gazilik İslam’da iki büyük mertebedir. Biri Allah ve vatan uğruna savaşarak ölmek, diğeri ise aynı savaştan sağ çıkıp şerefle yaşamak demektir. Allah yolunda yaralanan bir kimse, kıyamet gününde yarasından kanlar akarak Allah’ın huzuruna gelir. Rengi kan rengi, kokusu ise mis kokusudur.
Bugün, bu vesileyle derneğimize kadar gelerek burada aziz şehitlerimiz ve Hakk’ın rahmetine kavuşmuş gazilerimiz için Kuran-ı Kerim tilaveti yapılarak bizlere dini sohbette bulunacak olan İl Müftümüze ve değerli çalışma arkadaşlarına şahsım ve siz gazilerim adına çok çok teşekkür ediyor ve kendilerine saygılarımı sunuyorum. Ne mutlu vatanı ve milleti için çarpışanlara. Ne mutlu şehitlik ve gazilik rütbesine ulaşanlara.”
Gaziantep’teki ‘Gaziler Haftası’ etkinlikleri hafta boyu devam edecek.