Gaziosmanpaşa 2023 "ortak Aklımız, Ortak Bakışımız" Toplantısı

Gaziosmanpaşa 2023 "ortak Aklımız, Ortak Bakışımız" Toplantısı

Gaziosmanpaşa Kent Konseyi tarafından düzenlenen ‘Ortak Aklımız, Ortak Bakışımız’ başlıklı toplantı 70’in üzerinde kurum ve kuruluşun temsilcisinin katılımıyla yapıldı. Toplantıda konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Tek elle alkış olmaz. Bizim birlikte ortaya koyacağımız fikirler, bize güç katar” diye konuştu.
Gaziosmanpaşa Kent Konseyi tarafından ‘Ortak Aklımız, Ortak Bakışımız’ toplantısı gerçekleştirildi. Bayrampaşa Titanic Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, eski bakanlardan Mehmet Sevigen, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Gaziosmanpaşa Kent Konseyi Başkanı Zekeriya Eroğlu, siyasi parti ve STK temsilcileri olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlardan 70’den fazla kişi katıldı.
Toplantıda ilk olarak söz alan Kent Konseyi Başkanı Zekeriya Eroğlu, “Gaziosmanpaşa’nın ve çocuklarımızın geleceğiyle ilgili düşüncelerinizi ortaya koymak için gösterdiğiniz ehemmiyetten dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Bu organizasyonumuz bu içeriğiyle Gaziosmanpaşa’da ilk defa gerçekleşen bir toplantı. İnşallah bu toplantılarımız gelenek halini alır ve ikincisini, üçüncüsünü de gerçekleştiririz. Hepimizin ortak kaygısı olan Gaziosmanpaşa için inşallah hayırlı hizmetlerimiz olur” diye konuştu.
Kent Konseyi Başkanı Eroğlu, ortak aklın ortaya çıkması için kendilerini teşvik eden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’ya ise ayrıca teşekkürlerini sundu. Daha sonra söz alan Başkan Usta ise toplantıyı gerçekleştirme amaçlarının aslında ortak hedefler ve ortak başarıyı ortaya çıkarmak olduğunu belirterek sözlerine başladı. Ortak bir hedef ve bakış açısı ortaya koyarak Kent Konseyi’ni daha güçlü ve dinamik bir yapıya kavuşturmayı arzuladıklarını belirten Başkan Usta, şunları söyledi:
“Gaziosmanpaşamız, İstanbul kent merkezine çok yakın olmasına rağmen şehre tam anlamıyla entegre olamadı. Bu Gaziosmanpaşa’da geçmişten bu yana görev yapan tüm siyasi sorumlular ve bürokratik yetkililer olarak bizlerin sorumlu olduğu bir eksiklik olarak göze çarpıyor. Gaziosmanpaşamız geçmişte tam anlamıyla ihtiyaçlarını karşılayıp, bir şehir kültürüne kavuşamadı. Bu gerçeği bir kenara koyarsak; ilçemizde gerek yerel yönetimlerdeki ihtiyaçların karşılanması, gerekse sosyal ve kültürel taleplerin yerine getirilmesinde sadece yerel yönetimlerin sorumluluğu olmadığını düşündük. Farklı bakışların Kent Konseyi bağlamında gündeme gelmesi daha faydalı olacaktır. Her kesimden katılımcının fikirlerinin paylaşılmasının ve ortaya bir sonuç çıkmasının faydalı olduğunu düşünüyorum. Bir Çin atasözünde denir ki, ‘Tek elle alkış olmaz.’ Bu anlamda sizlerin bizimle birlikte ortaya koyacağınız fikirler, bize güç katar ve gelecek nesillere bırakacağımız önemli bir miras olur. Ümit ediyorum ki, ortak hedeflere ve ortak başarıya hep birlikte ulaşırız.”
Toplantı farklı kurum ve kuruluşların görüş ve önerilerini dile getirmesiyle akşam saatlerinde tamamlandı.