Gaziosmanpaşa Belediyesi Engellilere Umut Oluyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi Engellilere Umut Oluyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi’nde eğitim alan engelli kursiyerler, birbirinden güzel eserler üretiyor.
Gaziosmanpaşa Belediyesi binasında bulunan Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi, 5 personeli vasıtasıyla verdiği kurslarla engellilere umut oluyor. Hali hazırda 12’şerli gruplar halinde takı, ahşap ve çanta yapımı kursu verilen merkeze zihinsel engelliler, işitme engelliler, böbrek ve karaciğer hastalıklarından oluşan süreğen engelliler, görme engelliler, ortopedik engelliler kursiyer olarak kabul ediliyor. Merkezde Ocak ayından itibaren ise kokulu sabun ve kokulu taş yapımı kursu da açılacak. Kursiyerlerin yaptığı kokulu sabun ve kokulu taşlar ise Gaziosmanpaşa Nikah Sarayı’nda satışa sunulacak.
Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi’nde kursiyerler tarafından yapılan takı, ahşap ve çantalar ise her kurs dönemi sonunda yapılacak kermesle sergilenecek ve satışa sunulacak. Merkez yetkilileri, her yıl düzenlenen CNR Engelsiz Yaşam Fuarı’na 3 yıldan bu yana düzenli olarak katıldıklarını, burada kursiyerlerin eserlerinin tanıtıldığını ve isteyen kursiyerlerin eserlerinin satıldığını belirtiyor. Fuarda ayrıca Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin engellilerle ilgili faaliyetleri de anlatılıyor.
Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi, verdiği kursların yanı sıra engellilere sosyal yardımlarda bulunuyor ve danışmanlık hizmeti veriyor. Merkez vasıtasıyla engellilere hasta bezi, hasta yatağı, tekerlekli sandalye, akülü sandalye, işitme cihazı, baston yardımı yapılıyor. Bunun yanı sıra zor durumda olanlara da aşevinden yemek yardımı ve gıda yardımı, özel eğitim sınıflarındaki öğrencilere kıyafet yardımı yapılıyor ve hastaneye gitmek isteyenlere de engelli nakil aracı imkanı sağlanıyor. Merkezde ayrıca engelli maaşı, engelli kimlik kartı çıkartılması, sosyal yardımlar ve medical yardımlar hakkında bilgilendirme yapılıyor.
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi’nde yapılan çalışmaların kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, “Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak adına merkezimizde önemli çalışmalar yapılıyor. Engelli kardeşlerimiz burada aldıkları kurslarla çok güzel eserler üretiyor. Bu kurslarda yaptıkları eserleri gördükçe onların hayatını bir nebze olsun kolaylaştırmış olmaktan, bir nebze olsun hayattan keyif aldıklarını görmekten biz de mutlu oluyoruz. Engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmetlerimiz artarak sürecek” diye konuştu.