Gaziosmanpaşa'da kavga!

Gaziosmanpaşa'da kavga!

Edinilen bilgiye göre, Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi bir grup, bugün Gaziosmanpaşa Meydanı'nda bir etkinlik için stant açmak istedi. Bu sırada başka bir grup meydanda toplanan HDP'li gruba tepki gösterdi. Yaşanan gerginlik kısa sürede kavgaya dönüştü. Olay sırasında silah sesleri duyuldu. HDP üyesi 4 kişi yaralandı. 3 kişi ayakta tedavi edilirken, Ömer Delibaş adlı kişi hastanede tedavi altına alındı. Yaşanan olayı protesto etmek isteyen HDP'li grup ile ellerinde sopalar olan diğer grup tekrar karşı karşıya geldi. Polis ekipleri müdahale ederek ikinci bir olayın çıkmasını önledi. Olaylar sırasında caddede bulunan bazı banka şubeleri ile mağazaların camları kırıldı. Çevik kuvvet polisi meydanda ve yaralının bulunduğu hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

ELLERİNDE SOPA VE DÖNER BIÇAKLARIYLA EYLEM YAPTILAR

Olayların yatışmasından bir süre sonra, 'Polise kalkan eller kırılsın' şeklinde slogan atan bir grup, hastanenin bulunduğu bölgeye yürümek istedi. Ellerinde sopa ve döner bıçakları bulunan grubun önü çevik kuvvet polisi tarafından kesildi. Grup, polis müdürleriyle görüştükten sonra cadde üzerinde İstiklal Marşı okudu ve toplu halde bölgeden uzaklaştı.

HDP'Lİ ŞAMİL ALTAN: 'STANT AÇILMADAN ORGANİZE BİR SALDIRI GÖRDÜK'

Olaydan sonra bir açıklama yapan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Şamil Altan, stant kurmak isteyen arkadaşlarına silahlı ve bıçaklı saldırı yapıldığını belirterek, "Bugün Gaziosmanpaşa Meydanı'nda 'Öcalan'a özgürlük' standı açılmak üzereyken, arkadaşlarımız silahlı bir saldırıya uğradı. Silah, bıçak ve demir çubuklarla yapılan saldırıda bir arkadaşımız çok ağır yaralandı. Birkaç arkadaşımız da ayakta tedavi edildi. Biz bunun bir gladyo operasyonu olduğuna eminiz. Bir kontrgerilla operasyonu olduğuna eminiz. Henüz daha stant açılmadan organize bir saldırı olduğunu gördük. Bugün bu saldırıyı yapanlar, devletin aklını temsil ediyorlar. Bu olayı birkaç tane organize olmayan çapulcu yapmaz. Bu çakalları, çapulcuları kullanan bir devlet aklı var' şeklinde konuştu.
Basın açıklamasının ardından sloganlar atan HDP'li grup, yöneticilerin uyarılarıyla hastane önünden ayrıldı. Polis ekiplerinin hastane ve meydandaki güvenlik önlemleri sürüyor.