Gaziosmanpaşa’nın Ulaşımını Rahatlatacak Metro İnşaati Devam Ediyor

Gaziosmanpaşa’nın Ulaşımını Rahatlatacak Metro İnşaati Devam Ediyor

İstanbul’un en büyük ve kalabalık ilçelerinden olan Gaziosmanpaşa’da ulaşımı büyük ölçüde rahatlatacak metro inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, metro inşaatını yakından takip ederek, çalışmalar hakkında sık sık bilgi alıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı projesi büyük bir hızla sürüyor. Mecideyeköy’ü Mahmutbey metrosuna bağlayacak projenin Gaziosmanpaşa ilçe sınırları içerisinde Kazım Karabekir, Yenimahalle ve Karadeniz Mahallesi istasyonları bulunuyor. Bunun yanı sıra Yeşilpınar, Veysel Karani ve Akşemsettin metro istasyonlarının da Gaziosmanpaşa’da ulaşımı rahatlatacağı belirtiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın hayata geçirdiği ve Mecidiyeköy-Mahmutbey arasını 26 dakikaya indirecek 17,5 kilometrelik dev metro projesinin Şişli, Kağıthane, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Esenler ve Bağcılar’ın trafik sorununa çözüm olması planlanıyor. Hattın daha sonra Kabataş’a kadar uzatılması da proje kapsamında bulunuyor.
Şişli, Kağıthane, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Esenler ve Bağcılar’ın trafik sorununa çözüm olacak metro projesi ilk olarak Mecidiyeköy’de Hacıosman-Yenikapı Metrosu’na entegre edilecek. Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe Alibeyköy bölgelerinden geçerek Karadeniz Mahallesi’nde mevcut Edirnekapı-Sultançiftliği Hattı’na entegre olacak olan proje, ardından Tekstilkent ve Yüzyıl Mahallesi’nden geçerek Mahmutbey-Başakşehir Metrosu ile entegre hale gelecek.
İş ve yerleşim bakımından yoğun alanları tarayan hattın daha sonra Mecidiyeköy’den Kabataş’a kadar uzatılması da planlanıyor. Yaklaşık 17,5 km uzunluğundaki Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının, saatte tek yönde 70 bin kişi taşıması planlandı. Tünellerin yanı sıra viyadüklerin de yer alacağı proje, delme, aç-kapa ve viyadük tipinde toplam 15 adet istasyondan oluşacak. Metro hattı tamamlandığında Mecidiyeköy’den Mahmutbey’e 26 dakika gibi kısa bir sürede ulaşılacak.
“METRO GAZİOSMANPAŞA’NIN ULAŞIMINI RAHATLATACAK”
Konuyla ilgili bilgi veren Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, metro çalışmasının marka projelerle öne çıkan Gaziosmanpaşa için çok önemli bir gelişme olduğunu belirterek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen projenin çok önemli olduğunu kaydetti. Başkan Usta, “Metro projesi Gaziosmanpaşa sınırları içerisinde yer alan Kazım Karabekir, Yenimahalle ve Karadeniz Mahalleleri’nden geçerek Mahmutbey yönüne devam edecek. Metro ilçemizde trafik sıkışıklığını azaltacak ve ulaşımı rahatlatacak. Bununla birlikte metro projesinin Mecidiyeköy üzerinden Marmaray’a entegre edilmesiyle birlikte buradan hareket eden bir vatandaşımız 95,5 dakika gibi bir sürede örneğin Sabiha Gökçen Havalimanına ulaşabilecek. Bu tarafta eğer Mahmutbey yönüne gitmek isterse 20 dakikadan kısa bir sürede istediği yere ulaşacak. Biz de Gaziosmanpaşa Belediyesi olarak metro çalışmalarının gidişatını yakından takip ediyoruz. Bununla birlikte ilçemizde bulunan metro istasyonlarına entegre edilecek yeni projelerle ilçemizi çok daha güzel, çok daha yaşanabilir marka bir kent haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı İstasyonları, “Mecidiyeköy, Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe, Alibeyköy, Yeşilpınar, Veysel Karani, Akşemsettin, Kazım Karabekir, Yenimahalle, Karadeniz Mahallesi, Tekstilkent, Yüzyıl Mahallesi, Göztepe ve Mahmutbey iken; Mahmutbeyden yolculuk süreleri ise şöyle: Mecidiyeköy 26 dakika, Sarıyer Hacıosman 45 dakika, Yenikapı 39,5 dakika, Üsküdar Marmaray 48,5 dakika, Kadıköy Marmaray 52 dakika, Sabiha Gökçen Havalimanı - Marmaray 95,5 dakika, Çağlayan-Gaziosmanpaşa 13 dakika, Mecidiyeköy-Alibeyköy 7,5 dakika.”