Gebzeli Öğrencilerin ‘öğretmen Olmak İstiyorum’ Oratoryosu Beğeni Topladı

Gebzeli Öğrencilerin ‘öğretmen Olmak İstiyorum’ Oratoryosu Beğeni Topladı

24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle GKM’de düzenlenen ’Öğretmen Olmak İstiyorum’ isimli oratoryo konuklardan büyük beğeni topladı.
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Gebze Şubesi ve Yücel Boru Fen Lisesi öğrencileri tarafından Gebze Kültür Merkezi’nde düzenlenen Öğretmen Olmak İstiyorum isimli oratoryo konuklardan büyük beğeni aldı. Yücel Boru Fen Lisesi öğrencileri Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Gebze Şubesi tarafından düzenlenen oratoryo etkinliğine Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, Dernek Başkanı ve Gebze Belediyesi Başkan Yardımcısı Nilay Ayran ve dernek yönetim kurulu üyeleri, okul idarecileri ve öğretmenleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen oratoryonun öncesinde GKM fuayesinde açılan ve 9. Sınıf öğrencisi Hazal Dilmen’in resimlerinin yer aldığı sergiyi gezen protokol ve konuklar daha sonra etkinlik için salona geçti.
Programın açılışında kısa bir selamlama konuşması yapan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Gebze Şubesi Başkanı ve Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Nilay Ayran, şehir dışı programı nedeniyle etkinliğe katılamayan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in selamlarını konuklara iletti. Ayran konuşmasında, “İnsanı diğer varlıklardan üstün kılan özelliği öğrenebilen ve öğreten bir varlık olmasıdır. Öğrenme sürecinde insanın en büyük yardımcısı öğretmendir. Öğretmenler milletlerin geleceğinde eşsiz bir yere sahiptir. Ülkemizin yükselişi ve ilerleyişinde başrol siz değerli öğretmenlerimizindir. Okul ve öğretmen, aileden sonra toplumun ne değerli varlığı ve kurumudur. Bu program vesilesiyle sevgilerimi ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Konuşmaların ardından sahne alan öğrencilerin seslendirdiği oratoryo konuklar tarafından ayakta alkışlandı.