Gecekondu Sakinleri Konutlarına Kavuşmaya Devam Ediyor

Gecekondu Sakinleri Konutlarına Kavuşmaya Devam Ediyor

Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında bulunan ancak belgesi olmadığı için hak sahibi olamayan gecekondu sahipleri için Mamak Kusunlar ve Üreğil Mahallesi’nde üretilen konutların teslimi kura çekimiyle gerçekleştirilecek.
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkent’in farklı bölgelerinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm ve gelişim projeleri kapsamında belgesi olmayan vatandaşlar için Mamak Kusunlar’da üretilen bin 374 konutun son partisi olan 316 konut ile Üreğil Mahallesi’nde üretilen 48 konut, 18 Eylül 2014 Perşembe günü saat 14.00’te Mamak Saimekadın Köprüsü karşısındaki Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde düzenlenecek kura töreni ile sahiplerine teslim edilecek. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde Mamak ilçesi Kusunlar bölgesinde ucuz konutlar üretildiğini belirten yetkililer, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında tapusu ve tapu tahsis belgesi bulunmayan gecekondu sahibi vatandaşların mağdur olmaması için bin 374 adet konutun inşasını gerçekleştirdiklerini kaydettiler. Vatandaşların mağdur olmaması için konutların yapımına 2010 yılında başlandığını ifade eden yetkililer, “İnşaatı tamamlanan bin 374 konuttan bin 62’si daha önce çekilen kurayla vatandaşlara teslim edilmişti. Geriye kalan ve son parti olan 316 adet konut ise vatandaşlarla yapılan sözleşmelerin ardından çekilecek kuranın ardından sahiplerine teslim edilecek. Ayrıca zemin katta olduğu için kura dışı bırakılan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Üreğil Mahallesi’nde inşa edilen 48 konutun da aynı gün kura çekilişi yapılacak” dediler.
Dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi olma özelliğine sahip Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi başta olmak üzere tüm proje alanlarındaki bu kapsamdaki vatandaşlar ile Kusunlar bölgesindeki konutlar için sözleşme imzalandığını ifade eden yetkililer, “Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında kalıp tapulu arsası ya da tapu tahsis belgesi olmayan belgesiz gecekonduların sahipleri ile enkaz bedelleri peşinata sayılmak üzere sözleşmeler yapıldı. Ardından da bölgede konutların yapımı gerçekleştirildi” diye konuştular.
Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kentsel dönüşüm proje alanlarında hiçbir konut hakkı bulunmamasına karşın vatandaşların mağdur olmaması için ucuz konutların inşasını gerçekleştirdiklerine dikkat çeken yetkililer, şunları söylediler:
“Kusunlar bölgesindeki konutlar Ankara çevre yoluna 3.3 kilometre, Mavi Göl’e 9,5 kilometre, Çankaya Güneypark Projesi’ne ise 14 kilometre mesafede. Konutlar 100 ve 120 metrekare olarak inşa edildi. Alt yapısı ve çevre düzenlemesi ile yaşam kalitesi yüksek bir alan oluşturulurken, 24 derslikli lise, 32 derslikli ilköğretim okulu, cami, kreş, ticaret merkeziyle sosyal donatı merkezleriyle de vatandaşların tüm ihtiyaçları karşılanabilecek.”