GEDİZ’DE 3 HIRSIZ YAKALANDI

GEDİZ’DE 3 HIRSIZ YAKALANDI

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, hırsızlık yaptıkları iddia edilen 3 kişi yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Kütahya Emniyet Müdürlüğü görevlilerince Gediz 155 haber merkezine yapılan ihbar üzerine Gediz İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Gece 03.00 sıralarında meydana gelen olayda, Kütahya ve Çavdarhisar ilçesinde hırsızlık yaptıkları belirlenen 4 kişi, içinde bulundukları 43 EC 398 plakalı araçla kaçarken Çavdarhisar’da polis ekipleri tarafından durdurulmak istendi. Dur ihtarına uymayarak kaçan aracı Gediz İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de Dayınlar kavşağında kapan atarak durdurmaya çalıştı. Burada da dur ikazına uymayan şahıslar Gediz Buğday Pazarı girişinde araçlarını bırakarak kaçtılar.
Aracı emniyete alan görevlilerin yaptıkları incelemede kaçan şahıslardan küçük yaşta suça sürüklenen H.K.’yı Uluoymak Mahallesi’nde gözaltına alarak emniyete getirdi. H.K. verdiği ifadede, “Manisa’nın Turgutlu ilçesinde oturduğunu, annesinin kiraladığı araç ile yanında bulunan arkadaşları M.Ö., F.K. ve soyadını bilmediği S. isimli şahıslarla birlikte Kütahya’ya geldiklerini ve arkadaşlarının burada bir aracın plakasını sökerek kendi araçlarına taktığını” söyledi. Şüpheli H.K ifadesinde ayrıca Gediz istikametine geldikleri esnada ismini bilmediği bir köyde bakkal dükkanına girdiklerini, Çavdarhisar ilçesinde polisin dur ihtarına uymayarak kaçtıklarını söyledi.
AYNI GÜN 2 KİŞİ DAHA YAKALANDI
Diğer yandan şüpheli H.K’nın ifadesi doğrultusunda aynı gün içerisinde F.D. ve M.Ö. Gediz Otogarında yakalanarak gözaltına alındılar.
Şüpheliler verdikleri ifadede, “Turgutlu ilçesinden Kütahya’ya hırsızlık amacıyla geldiklerini, Kütahya’da bir aracın plakasını sökerek kendi araçlarına taktıklarını ve Gediz istikametine gittikleri esnada Çavdarhisar’da bir bakkal dükkanının kapısını levye ile açtıklarını buradan bozuk paraları aldıklarını, kaçtıkları esnada ekip otosu ile kaza yaptıklarını” söylediler.
Gözaltına alınan F.D., M.Ö. ve H.K. alınan ifadelerinin ardından sevk edildikleri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiler.
Kaçan diğer şahıs F.K’yı arama çalışmalarının devem ettiği öğrenilirken, üzerinde 43 EC 398 plaka takılı olan araç Gediz Emniyet Müdürlüğüne çekilerek muhafaza altına alındı.
Olayla ilgili araştırmanın devam ettiği bildirildi.