Geka Ve Büyükşehir’den Denizli Turizmine Destek

Geka Ve Büyükşehir’den Denizli Turizmine Destek

Kültür sanat ve turizm alanında hayata geçirdiği projelerle Türkiye’ye örnek olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, prestijli bir projeye daha imza atıyor. Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) desteği ile hayata geçirilecek Denizli Kültür Envanteri Projesi ile Denizli turizmine büyük bir katkı sağlanacak.
Hayata geçirdiği klasik belediyecilik projelerinin yanı sıra sosyal belediyecilik projeleriyle de dikkatleri üzerine çeken Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu alanda örnek bir projeyi daha Denizli’nin hizmetine sunmaya hazırlanıyor. Denizli’nin tarihi, kültürel ve turistik değerlerini gelecek nesillere aktarmak ve Denizli’deki turizm sektörüne taze kan sağlamak amacıyla hazırlanan Denizli Kültür Envanteri Projesi, bu alanda Türkiye’ye örnek olacak özelliklere sahip.
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile Güney Ege Kalkınma Ajansı’na (GEKA) 2014 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında desteklenmek üzere başvuru yapıldı. Değerlendirme süreci sonunda, program kapsamında TR32 bölgesinden destek almaya hak kazanan 4 projeden biri olan Denizli Kültür Envanteri Projesi, sahip olduğu özellikleri ile turizm çevrelerinin de takdirini kazandı. Toplam bütçesi 90 bin TL olan projenin 77 bin TL’lik kısmı GEKA tarafından karşılanırken, 13 bin TL’lik kısmı da Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Projenin destek almaya hak kazanmasının ardından GEKA ile Denizli Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı arasında 26 Ağustos 2014’de sözleşme imzalanarak, resmen projeye başlanmış oldu. Sözleşmenin imzalanmasının ardından, proje ekibi de ilk toplantısını gerçekleştirerek proje kapsamında atılacak adımları ve projenin nasıl bir süreçte işleyeceğini ele aldı.
Hayata geçirdikleri tüm projelerde öncelikle gelecek nesilleri düşünerek hareket ettiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Hayata geçirecek olduğumuz Denizli Kültür Envanteri Projemiz Türkiye’ye örnek olacak nitelikte. Denizli uzun yıllardır böyle bir kaynağın eksikliğini hissediyordu. Bu proje ile gerek yurt içi ve yurt dışından gelen turistler, gerek bilimsel araştırmacılar, gerek görsel ve yazınsal sanatçılar, gerekse doğa ve tarih tutkunları için eşsiz bir kaynak oluşturmuş olacağız. Projenin 4 ana başlıktan oluşan ilk etabının tamamlanmasının ardından, sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde yeni kategorilerde de kültürel miras kayıtlarını ekleyeceğiz. Oluşturacağımız internet sitesi sayesinde artık Denizli’nin neresinde ne var, nerede ne yenmeli, nerede ne görülmeli, hepsine tek bir rehberden ulaşmak mümkün olacak. Bu proje ile hiç kuşkusuz Denizli turizmi daha da güçlenecek. Projemiz şimdiden Denizli’ye hayırlı olsun" dedi.