Geleceğin İK’cıları sertifikalarını aldı!

Geleceğin İK’cıları sertifikalarını aldı!

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Güney Marmara Şubesi ve Uludağ Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) işbirliğiyle, öğrencilerin mesleki kariyerleri öncesi yetkinliklerini artırmak, Bursa’daki insan kaynakları istihdamına katkı sağlamak ve öğrencilerin kariyerlerinin en doğru şekilde belirlenmesi hedefiyle hayata geçirilen “Geleceğin İK’cıları” programı, verimli sonuçlar ortaya koymaya devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl hayata geçirilen ve yeni dönemde, Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin de (ULUSEM) destek verdiği “Geleceğin İK’cıları” projesi kapsamında, 2016 yılına ilişkin programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, düzenlenen törenle sertifikalarını teslim aldı.

Uludağ Üniversitesi Rektörlük Salonu’nda gerçekleştirilen sertifika töreninde; Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, PERYÖN Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Özçengel, Yönetim Kurulu Üyesi Emre Karababa ve Genel Sekreter Müge Vatansever, KARMER Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Memet Zencirkıran ve Merkez Sekreteri Zuhal Önal ile birlikte, programa katılarak sertifika almaya hak kazanan tüm öğrenciler yer aldı.


İnsan Kaynağı En Verimli Şekilde Kullanılmalı 

Sertifika töreninde konuşan Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce; “İnsan kaynağı en kıt kaynaklardan biridir. Bu yüzden bu kaynak, en verimli şekilde kullanılmalı ve yönetilmelidir. Bu anlamda insan kaynakları en iyi şekilde, en uygun alanlara kanalize edilmelidir. Tabi gelinen noktada üniversitelere ve sivil toplum kuruluşlarına da büyük sorumluluk düşüyor. Bu yıl 3’üncüsünü gerçekleştirdiğimiz bu program için PERYÖN’e teşekkür ediyorum. Genç, düşünen, üreten, bağımsız beyinlere bu ülkenin ihtiyacı var. Programı başarıyla tamamlayan tüm öğrencilerimizi de kutluyorum” dedi.  


 
Geleceğimiz Olan Öğrencilere Desteğimiz Sürecek 

Sertifikalarını almaya hak kazanan tüm öğrencileri kutlayan PERYÖN Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Özçengel de bu program sayesinde hem Uludağ Üniversitesi’nde bundan sonra okuyacak olan öğrencilere, hem de iş dünyasına örnek olacak sonuçlar ortaya çıkacağına inandığını kaydetti.

İş dünyasına daha iyi ve donanımlı bireyler kazandırılmasının, gelecek adına çok önemli olduğunun altını çizen Özçengel, üniversitesi-iş dünyası birlikteliğinin devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, bu anlamda PERYÖN olarak öğrencilere ellerinden gelen desteği vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Bu Tür Programların Sayısı Artmalı 

Levent Özçengel’in ardından söz alan Uludağ Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Memet Zencirkıran da Uludağ Üniversitesi olarak İnsan Kaynakları Programını çok önemsediklerini belirtirken, özel sektörden yöneticilerle öğrencileri bir araya getiren, öğrencilerin iş hayatına yönelik farkındalığını artırarak öğrencilere önemli katkılar sağlayan bu tip değerli çalışmaların sayısının mutlaka artması gerektiğine dikkat çekerek, desteklerinden ötürü PERYÖN’e teşekkürlerini iletti.



Konuşmaların ardından başarılı olan öğrencilere tek tek sertifikaları takdim edilirken, programın sonunda tüm katılımcılar toplu fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.

İK Süreçleri Tüm Yönleriyle Masaya Yatırıldı 

Öte yandan gerçekleştirilen sertifika programı kapsamında, Uludağ Üniversitesi 3’üncü ve 4’üncü sınıflarında okuyan, ilgili fakülte ve bölümlerden başvuru yapan adaylar programa dâhil olurken, proje kapsamında öğrencilere endüstride deneyimli İK yöneticilerinin hazırladığı çeşitli eğitimler verildi.