Geleneksel İncesu Üzüm Festivali Gerçekleştirildi

Geleneksel İncesu Üzüm Festivali Gerçekleştirildi

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen İncesu Üzüm Festivalinin 22.’si 108 üzüm üreticisinin katılımıyla gerçekleştirildi.
İncesu İlçesinde gerçekleştirilen üzüm festivali renkli görüntülere sahne olurken festivale Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Ak Parti Grup Başkanvekili Mutafa Elitaş, Ak Parti Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kayseri İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, üzüm üreticileri ve vatandaşlar katıldı.
Festival hakkında bilgi veren İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol “1991 Yılından beri geleneksel olarak düzenliyoruz. Sadece Adapazarı depreminin olduğu zaman bir kez ara verilmiş. Bu yıl 22.sini düzenliyoruz. Tabi her yıl büyüyerek gelişen bir festivalimiz var. Bugün 108 tane üzüm üreticisi burada yarışmaya katılıyor. Bizim için büyük bir rakam. Vatandaşlarımızın bu konudaki ilgisinin bir göstergesi olduğunu düşünüyorum “dedi.
Karayol “ Festivalimizde ki amaç üreticilerimize gerekli desteği vermektir. Bağcılığımız geliştirilmesi, üreticilerimize ekonomik katkı sağlamak ve ürünlerini değerlendirmek olarak düşünüyoruz. Her yıl üreticilerimize asma kök yapısına uygun fide dağıtmaktayız. Pekmezlerini vatandaşlardan biz alıp pazarlayacağız. 2015 yılından itibaren pekmez fabrikasını yenileyerek halkın hizmetini sunacağız” diye konuştu.
Festivalde konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün “Öncelikle nüfusunun 4’te 3’ü üzüm üreticiliği ile uğraşan İncesu ilçemizde tarıma yönelik böyle bir festivalin devam etmesi konusunda gayretlerini esirgemeyen başta belediye başkanımıza, Tarım Müdürlüğü Yetkililerine teşekkür ediyoruz” dedi.
Üzüm festivalinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise “Üzüm festivalinin nice 10 yıllara kadar uzamasını nice üzümlerin üretilmesi, ülkemizin para kazanmasını hayırlı hizmetlerin olmasını Allah’tan diliyorum. Bizim çocukluğumuzda bağlarda geçtiği için bu üzümler hep aklımızda kaldı. Allah bu kadar güzel üzümleri bu millete vermiş bizimde kıymetini bilmemiz ve hepimizin geçiminde bir yerlere getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.
Festival sonunda 1.inci olan üzüm üreticisi Kazım Yılmaz’a pancar motoru hediye edildi.