Gelinine göz koyan kayınpeder başını yaktı!

Gelinine göz koyan kayınpeder başını yaktı!

Diyarbakır'da, gelini 22 yaşındaki E.O.'ya 3 ve 2 yaşındaki torunlarının gözleri önünde cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan kayınpeder 55 yaşındaki C.Ö., 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kararda, tecavüze uğradığı için toplumda aşağılanma ve suçlanma ile karşı karşıya kalmayı göze alan mağdurların ifadesine itibar edilmesi gerektiğini vurguladı.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre 2012 yılında polise başvuran E.O., kayınpederi C.Ö.'nün yatalak eşini görme bahanesiyle kendi evlerine geldiğini ve kendisine cinsel istismarda bulunduğunu öne sürerek şikayetçi oldu.

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten savcı hazırladığı iddianamede kayınpeder C.Ö.'nün 'Nitelikli cinsel istismar' suçundan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Savcı, olay nedeniyle travma sonrası stres bozukluğu ve depresyon yaşayan mağdurun, karşılaşabileceği sosyal baskıyı göze alarak adli mercilere başvurduğunu belirtti.

"BOŞANMAK İSTEDİĞİ İÇİN İFTİRA ATTI" SAVUNMASI

İddianamenin kabulünün ardından tutuksuz sanık C.Ö.'nün yargılanması Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. İfadesi alınan sanık C.Ö., "Gelinim oğlum ile geçinemiyordu. Bu sebeple boşanma davası açmıştı. Oğlum boşanmadığı için bana iftira attı" dedi. Mahkemeye gönderilen Dicle Üniversitesi Hastanesi heyet raporunda mağdur E.O.'nun olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğu belirtildi.

"MAĞDUR FEODAL YAPI VE SOSYAL BASKIYI GÖZE ALDI"

Duruşmada kararını açıklayan mahkeme sanık C.Ö.'nün 'Nitelikli cinsel istismar suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Mahkeme sanığın kaçma ihtimali göz önüne alınarak hakkında yakalama kararı çıkarılmasına da karar verdi. Gerekçeli kararda 2 çocuk sahibi evli genç bir kadının, namusu ve iffetinden dolayı kayınpederine iftira etmeyeceğini vurgulayan mahkeme, mağdurenin yaşamış olduğu feodal, erkek egemen toplumda sosyal baskıyı, aşağılanmayı, gelecek kaygısını göze alarak yaşadığı olayı adli mercilere taşıdığını, bu nedenle beyanına itibar edilmesi gerektiğini kaydetti.