Gemlik'teki yangının yaraları sarılıyor

Gemlik'teki yangının yaraları sarılıyor

Gemlik Kumla mahallesi Şahintepe bölgesinde geçen yaz yanan ve küle dönen ormanın yaraları, Bursa Orman İşletme Bölge Müdürlüğü, Gemlik Açık Ceza ve İnfaz Kurumu ve Gemlik Belediyesi işbirliği ile sarılmaya başlandı. Yaklaşık 200 hükümlünün çalıştığı proje kapsamında, küle dönen orman alanına 3 bin adet çam fidanı dikildi. Etkinliğe Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, İlçe Jandarma Komutanı Barış Bozkurt, İlçe Emniyet Müdürü Cafer Gündoğdu, Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık, Bursa Orman Bölge Müdürü Arif Can ve Bursa Orman İşletme Müdürü Cihat Yakıcı katıldı. Programın ev sahipliğini ise Gemlik Cezaevi Müdürü Hasan Torun üstlendi.
Gemlik Cezaevi Müdürü Hasan Torun, "Burada 200 hükümlü ile çalıştık. Olumlu bir çalışma oldu. Cezaevinde farklı çalışmalarla kamuoyunun karşısına çıkıyorduk. Tarım alanımız olmadığından dolayı, bu tarz imkanlar bulamıyorduk. Bizler için de anlamlı bir etkinlik oldu" dedi.
Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise, "BGemlik’in en güzel yerini, yeniden ağaçlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl yanan bölgenin, bu kadar kısa sürede ağaçlandırılması bizi de memnun etti. Son 15 yıldan bu yana Türkiye tarihinin en fazla ağacı dikildi. Genelde yangın çıkan yerde rant söylentisi olur, bugün görüldüğü gibi, yine orman oluyor’’ şeklinde konuştu.