Gemlik Türk-Metal, Kemal Durmaz'la devam kararı aldı.

Gemlik Türk-Metal, Kemal Durmaz'la devam kararı aldı.
Gemlik Sosyal Yaşam Merkezi'nde yapılan gelen kurula MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Türk İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, CHP ve MHP ilçe yöneticileri ve çok sayıda üye katıldı.

Genel Başkan Kavlak, Gemlik'teki coşkudan etkilendiğini ifade ederek, "Yaşanan bir demokrasi şöleni ve yeni bir başlangıçtır. Türk Metal gün geçtikçe büyüyen tek örgütlü sendikadır. Bizi biz yapan ise aynı duygularla çarpan yüreğimizdir.
Soma’da, Ermenek’te, Isparta’da ve ülkenin çeşitli yerlerinden facia haberleri geliyor. Yüzükömür karası, alnı ak madencilerimizi, alınlarında terle rızkını aramak için hayatını kaybeden inşaat işçilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Bu yaşananlar iş kazası değil cinayettir. Hem de bile bile cinayettir. Biz imanlı insanlarız, alın yazısına inanırız, ama tedbir almadan işçileri ölüme göndermek doğru değildir. Bu zihniyet 80 sonrasında, ‘Bugüne kadar siz güldünüz. Şimdi biz güleceğiz, siz ağlayacaksınız’ diyor. Küresel sermayenin hiç ahlakı yoktur. Bölgemizde oynana oyunlar da, küresel sermayenin eseridir. Bu yüzden önce sendikaları etkisiz hale getirmek istiyorlar. Biz ise inadına büyüyor, inadına Türk Metal diyoruz. Bizi bölmek isteyenler bu salonu görsün. Geçmişten bugüne, sayısını artıran tek sendika Türk Metal’dir. Şimdi MESS görüşmelerindeyiz. Kıdem tazminatı konusu gündemden düşmüyor, kapalı kapılar ardından plan yapıyorlar. Haklarımızı onlara bırakmayacak, direne direne kazanacağız. Biz MESS ile görüşmemizin taslağını hazırlamak için bin üyemizi genel merkeze çağırdık ve taslağımızı buna göre hazırladık. Görüşme taslağımız işçilerimizin istekleri ve haklarıdır. İlk olarak 25 Ağustos’ta masaya oturduk. MESS metal işçilerinin başarılarına ve onlara katkılarına rağmen, enflasyon oranı üzerinde diretti, biz kabul etmedik ve uyuşmazlık tutanağı tuttuk. 1 Aralık’ta yapılan görüşmelere ben de katıldım. Kimseyi sokağa dökmeden adım atmalarını istedik, bazı hakları elde ettik" dedi.




5 Aralık’ta bazı maddelerde ısrar edilince, biz de masadan kalktık. Metal işçilerinin haklarını yedirmeyeceğimizi de söyledik. Biz o masaya kellemiz koltuğumuzda oturduk. Kellemizi bırakırız, işçilerin haklarını bırakmayız. Masaya oturmayı bildiğimiz kadar, sokağa çıkmayı da biliriz. MESS'i buradan bir kez daha uyarıyorum. İsteklerinizden vazgeçin, bu ülkeyi istikrarsızlığa sürüklemeyin. Kimse Türk Metal üyesinin hakkını yok sayamaz, saydırmayız. Bizi sokağa dökmeyin çünkü biz sokaklardan korkmuyoruz. 3 Nisan 2013’te sağanak yağmura ve çamura rağmen 4000 kişi Gemlik’te büyük bir inançla yürümüştü. Biz mücadele ateşini bugün Gemlik’ten yakıyor ve inadına Türk Metal diyoruz’’ şeklinde konuştu.
Salon adeta miting alanına dönerken, Kavlak'ın konuşması sık sık sloganlarla kesildi. Sendika temsilciliği yapan ve emekli olan kişilere plaket verildi. Kavlak emekli temsilcileri Kıbrıs’ta misafir edeceğini söyledi.
Faaliyet raporu oy birliği ile kabul edilirken, tek liste ile seçime giren Kemal Durmaz yeniden Gemlik Şube Başkanı seçildi.