Gemlik'ten Ankara çıkarması

Gemlik'ten Ankara çıkarması

Deprem bölgesinde bulunan Gemlik’in yeni imar planları, Zeytinciliği Koruma Kanunu, Mera Kanunu ve Orman Kanunu ile Toprak Kanunundaki bazı maddelere takıldı. Yeni imar planlarının önündeki engellerin kaldırılması için seferberlik başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Bursa gezisi sırasında ilçenin deprem durumu, kentsel dönüşüm ve imar planları hakkında geniş bir rapor sunan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, imza kampanyasının ardından yaptığı iki günlük Ankara ziyaretinden ümitli döndü.

Sivil toplum kuruluşlarından toplanan imzalarla birlikte Ankara’ya giden Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi. AK Parti İlçe Başkanı Zafer Işık’ın yanı sıra Ziraat Odası Gemlik Şube Başkanı Ali Çelik’in de yer aldığı ziyaretlerde, toplanan imzalar ile toplumsal uzlaşı metni ve torba yasaya konulması istenen kanun tasarısı görüşüldü. Yılmaz, ilçenin deprem riski analizlerinin yer aldığı dosyayı da Davutoğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye teslim etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti grup başkan vekilleri Mustafa Elitaş ve Ahmet Aydın’ın yanı sıra MHP Bursa Milletvekili ve Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ile de bir araya gelen Gemlik heyeti, CHP Bursa Milletvekili ve Tarım Komisyonu üyesi İlhan Demiröz’ün yanı sıra Kemal Ekinci ile de görüştü.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Biz bu işi çözeceğiz” dediğini ifade eden Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin de konuya olumlu baktığını ve ilçeye özel yasayı desteklediğini bildirdi. Çalışma Bakanı Faruk Çelik’in de muhalefet grup başkan vekilleriyle bir görüşme yapacağını anlatan Yılmaz, muhalefetin beklenen desteği vermesi halinde Gemlik’e özel kanun tasarısının torba yasaya girebileceğine dikkat çekti.

“Depremin siyaseti olmaz” diyen Refik Yılmaz, ilçenin geleceğinin planlanması için çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.