Genç aşıklar polis korumasına alındı

Genç aşıklar polis korumasına alındı

Kars nüfusuna kayıtlı olan Tugay A., iddiaya göre aileler arasında kan davası bulunan yine Karslı olan sevgilisi İlknur Y. ile evlenmek istedi. Ancak aileler izin ermeyince iki sevgili kaçmaya karar verdi. Dün akşam buluşan sevgililer, saat 20.00’de İstanbul Esenler otogarından Adana’daki bir yakınlarının yanına gitmek için otobüsüne binip yola çıktı.

Kızlarının kaçtığını fark eden aile polise başvurdu. Polis, yaptığı araştırmada iki sevgilinin otobüsle Adana’ya gitmek üzere olduğunu saptadı. Polis, otobüsün şoförü Hasan Y’.yi arayıp 19 ve 20 numaralı koltukta oturan yolcuların iki sevgili olduğunu ve kaçtıklarını bildirdi.

AİLE PEŞİNE DÜŞTÜ

Bu sırada aile de, kızlarının sevgilisiyle bulunduğu yolcu otobüsünün firma ismini öğrenip, otobüsü bulmak için peşine düştü. İddiaya göre yol güzergahı boyunca tesis ve otogarlarda firmaya ait otobüslerde kızlarını ve sevgilisini arayan aile, Aksaray-Adana karayolunun 40’ıncı kilometresinde Adana’ya giden aynı firmaya ait yolcu otobüsünü durdurup, iki sevgiliyi aradı.

POLİSTEN YARDIM İSTEDİ

Bu otobüsün şoförü, hemen sevgililer İlknur Y. ve Turgay A.’nın bulunduğu otobüsün şoförü Hasan Y.’yi arayıp, durumu bildirdi. O sırada Aksaray’da bulunan otobüs şoförü, kent çıkışında polis noktasında aracını durdurup durumu anlatarak polisten yardım istedi.

Ailenin sevgilileri öldürme ihtimaline karşı polis İlknur Y. ve Turgay A.’yı otobüsten alıp polis merkezine götürdü, otobüs de yoluna devam etti. Otobüsleri durdurarak arama yapan İlknur Y.’nin aile fertleri de Niğde’de Zengen mevkiinde jandarma tarafından gözaltına alındı.

Böylece, İstanbul Esenler Otogarı’nda 1 şubat günü Mardin’den gelen otobüste inen sevgililerin başına gelen olay gibi bir olayın İlknur Y. ile Turgay A.’nın başına gelmesi önlendi. 1 şubat günü Esenler Otogarı’nda kayınbiraderleri ve yakınlarının bıçaklı saldırısında TIR şoförü 25 yaşındaki Hamdullah Ayaydın ölmüş, birlikte kaçtığı baldızı 19 yaşındaki C.İ. de yaralanmıştı.

BAŞKA BİR KENTE GÖNDERİLDİLER

İki sevgili bir süre polis merkezinde misafir edildikten sonra başka bir ildeki yakınlarının yanına gönderildi. Sevgililerin can güvenlikleri nedeniyle gittikleri yer açıklanmadı. Kaçan kızları İlknur Y.’yi bulmak için peşlerine düşen ve yolcu otobüsü firmasının güzargah üzerindeki tüm otobüslerini ararken Niğde’nin Zengen Mevkii’nde jandarma tarafından gözaltına alınan 3 kişinin ise, haklarında şikayet olmadığı için kimlik tespitlerinden sonra serbest bırakıldı.