Genç avukatın acı sonu

Genç avukatın acı sonu

Uyuşturucudan değil boğularak öldürüldüğü ortaya çıkan avukat Yıldız gibi uyuşturucu bağımlısı olduğu öğrenilen katil zanlısı Ebubekir Aslan’ın emniyette verdiği ifade de "Kız arkadaşıma laf atmıştı, onun için boğup öldürdüm" şeklindeki ifadesine rağmen polis Aslan ve Yıldız’ın cinayetten bir süre önce birlikte uyuşturucu aldıklarını tespit etti.

İstanbul Barosu avukatlarından olan ve Eyüp'te avukatlık bürosu bulunan  Serdar Yıldız’ın cesedi 31 Ağustos günü Eyüp Akşemsettin mahallesi Alperen caddesi üzerinde bulunan metruk bir binada bulunmuştu.

Ailesinin yaptığı kayıp başvurusuyla polis tarafından başlatılan arama çalışmalarında cesedi bulunan avukat Yıldız’ın, 10 günlük cesedi üzerinde Adli Tıp kurumunca yapılan incelemede boğazında bulunan boğuşma izlerinden uyuşturucu koması değil elle boğularak ölüm olduğu tespit edilmişti.

Avukat Yıldız’ın ölüm tespitinin ardından katil zanlısını yakalamak için harekete geçen polis, cesedin bulunduğu metruk binaya girenler ve Yıldız’ın arkadaşlarından aldığı bilgi doğrultusunda yaptığı araştırmalarda cinayet gecesi arkadaş ortamından Ebubekir Aslan isimli şahısla ayrıldığını tespit etti.

Yıldız’ın arkadaş çevresinden edindiği bilgi doğrultusunda genç avukatın 31 Ağustos akşamı uyuşturucu kullanmak için teklif de bulunduğu arkadaşlarının kendisine olumlu cevap vermemesi üzerine Ebubekir Aslan’la yanlarından ayrıldıklarını ve ardından gittikleri bir adreste birlikte uyuşturucu aldıklarını tespit etti.

Bu tespitlerin üzerine önceki gece Ebubekir Aslan’ı  adresine yaptığı baskınla gözaltına aln cinayet büro ekipleri, 25 yaşındaki Aslan’ın kaldığı evde yaptığı  aramada ise  avukat Yıldız’ın kemer ve ayakkabısını buldu.

Asayiş Şube Cinayet Büro amirliğine götürülerek sorguya alınan Aslan cinayeti itiraf ederken ifadesinde, "Serdar avukat binaya çıkıyordu. Uyuşturucu kullanmak için bizi çağırdı, dört kişiydik, 3’ü gelmedi ben gittim. Bizim mahallemize gelerek bir binanın 4. katında uyuşturucu kullanıyordu. Beraber uyuşturucu aldık, konuşurken sevgilime laf attı, tartıştık. Boğazını sıktım, bayıldı zannettim. Su döktüm hareket etmedi. Ben de kemer ve ayakkabısını alarak kendim giydim.Daha sonrada oradan ayrıldım" dedi. Bir tekstil atölyesinden işçi olarak çalışan ve uyuşturucu, yaralama, hırsızlık, yağma ve gasp gibi suçlardan sabıkası bulunan Aslan sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.