Genç Girişimciler Sertifikalarını Başkan Alemdar’dan Aldı

Genç Girişimciler Sertifikalarını Başkan Alemdar’dan Aldı

Serdivan Belediyesi ve KOSGEB Sakarya Hizmet Merkezi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”ni başarıyla tamamlayan 30 girişimci sertifikalarını Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’dan aldı.
Sertifika töreninde konuşan Başkan Alemdar, “Hepimiz bir şeyi elde edene kadar sancısını çekeriz. Siz de bu belgeyi almak ve işletmenizi kurmak için zamanınızdan, ailenizden fedakarlık ettiniz. Öncelikle bu fedakarlığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bu eğitimleri boş zamanı değerlendirmek olarak görmeyip üretime çevirmek isteyen tüm vatandaşlarımıza biz elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Önemli olan üretmek, emin olun ki ürettiğimiz hiçbir şeyden zarar görmeyiz” diye konuştu.
Girişimcilere destek olmanın Belediye olarak öncelikleri olduğunu ifade eden Başkan Alemdar, “Biz her türlü katkıyı sağlamaya hazırız. Her türlü sorununuzda, sıkıntınızda sizlerin yanınızdayız. Kuracağınız işletmelerde kazandığınız parayla evinize ekmek götürmenin hazzını yaşayacaksınız. Asla vazgeçmeyin, gerçekten inanarak, samimiyetle bu işi yapmak isterseniz o işin olmaması için hiçbir sebep, fikir olamaz. İnce eleyip sık dokursanız, hesabınızı iyi yaparsanız, iş alanlarınızı iyi belirlerseniz kesinlikle başarılı olursunuz. İnanarak ve güvenerek çıktığınız bu yolda Allah hepinizin yolunu açık etsin” ifadelerini kullandı. Başkan Alemdar genç girişimcilere yapmayı düşündükleri işleri tek tek sorarken, bazı girişimcilere de tavsiyelerde bulundu.
Unlu mamuller üretim merkezi, kitap kafe, pekmez üretim tesisi, yaylı yatak imalatı, buharlı oto yıkama merkezi gibi farklı yatırımlarla iş hayatına atılacak girişimciler, desteklerinden dolayı Başkan Alemdar’a teşekkür ederken, yeni açacakları işyerinde kendisini misafir etmek istediklerini söylediler.